MAŠALA! SRBI SU OVE GODINE OPSEDALI ZANZIBAR IZ JEDNOG JEDINOG RAZLOGA! Nisu ni pitali za CENU putovanja! (FOTO)
Zanzibar, Foto: Printscreen/Youtube

IMA SE, MOŽE SE

MAŠALA! SRBI SU OVE GODINE OPSEDALI ZANZIBAR IZ JEDNOG JEDINOG RAZLOGA! Nisu ni pitali za CENU putovanja! (FOTO)

Društvo -

Iako je do sada građanima Srbije put u Afriku delovao kao neostvariv san, počeli su da ga ostvaruju kada su mnoge zemlje Evrope zatvorile granice zbog korone

Zanzibar je do skoro bio egzotična destinacija nedostupna većini građana naše zemlje najviše zbog cene putovanja, ali je ova godina specifična. Kako Kurir saznaje, nakon što su mnoge zemlje Evrope zatvorile granice za naše nevakcinisane građane zbog korone, srpske turističke agencije su ove zime prodale rekordan broj aranžmana za ovaj deo Afrike.

Razlog tome, kako nam je objasnio Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA), je taj što su tamo građani Srbije mogli da idu bez korona ograničenja, odnosno i ako nisu vakcinisani.

Milan Lainović
Milan Lainovićfoto: Kurir televizija

- Samo sa PCR testom, ili potvrdom o vakcinaciji moglo se tokom ove zime na Zanzibar. Imali smo ostvaren veliki broj aranžmana, znatno veći nego ranijih godina. Ljudi su oduševljeni tom destinacijom, srdačnošću ljudi, morem. Ono što je najbitnije, sa odmora nam se odande niko od putnika nije vratio zaražen koronavirusom.

Sve je teže odoleti ovoj lepoti
Sve je teže odoleti ovoj lepotifoto: Printscreen/Youtube

- Verovatno je sama dostupnost bila ključna za odabir ovog mesta za odmor. Inače, pun pansion i put avionom tamo na 10 dana iznosi oko 1.300 evra, što su mnogi sebi sada priuštili - rekao je on i dodao da su aranžmani pravljeni mahom tako da deca do 12 godina konkretno za Zanzibar nisu plaćala hotel, već samo avionsku kartu.

Na Zanzibar, jedno od najlepših ostrva Indijskog okeana, koje se nalazi u Jugoistočnoj Africi i deo je Tanzanije, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova trenutno je moguće ući uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Ministartvo navodi da se po dolasku tamo, svi putnici o svom trošku od 25 dolara podvrgavaju dodatnom testiranju (brzi test).

Inače, Lainović iz JUTE dodao je da su agencije ove gdoine takođe zabeležile dosta ostvarenih aranžmana i za egzotične destinacije poput Dubaija, Egipta i Turske.

Dubai na srpskom dlanu
Dubai na srpskom dlanufoto: Jelena Spasić

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track