KURIR SAZNAJE: Srpski vozači zarobljeni između Ukrajine i Rumunije POČELI SU DA PRELAZE GRANICU!
kamioni, Foto: Privatna Arhiva

NAJNOVIJA VEST

KURIR SAZNAJE: Srpski vozači zarobljeni između Ukrajine i Rumunije POČELI SU DA PRELAZE GRANICU!

Društvo -

Vozači kamiona iz Srbije, koji su na graničnom prelazu Đakovo-Halmeu, koji razdvaja Ukrajinu i Rumuniju, bili zaglavljeni četiri dana sa vozačima iz drugih zemalja počeli su da prelaze granicu, saznaje Kurir.

Ovu infomaciju potvrđuje za Kurir Dragan Belošević, jedan od vozača iz Čačka, koji je u ovoj koloni i kaže da je kolona naših kamiona upravo krenula i da je nekoliko kamiona prešlo granicu.

kamioni
foto: Privatna Arhiva

- To je rezultat jutrošnjih pregovora srpskih vozača sa carinicima. Prvi kamioni su prošli iz kolone koja je dugačka stotinama metara - kaže Belošević.

Za sada nema potvrde da su i srpski vozači koji se nalaze na granici Jagodin počeli da prelaze granicu Ukrajine i Poljske.

Ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič rekao je za Kurir da su dugo vremena pokušavali da reše ovaj problem.

- Prvih šest kamiona je izašlo iz Ukrajine, tačnije četiri je prešlo granični prelaz Đakovo-Halmeu, a još dva je ušlo u Mađarsku. Nadam se da će i ostali brzo preći granicu - kaže ambasador Aleksandrovič.

Iz Privredne komnore Srbije saopštili su da su srpski kamioni, koji su četiri dana bili blokirani na graničnom prelazu Đakovo u Ukrajini počeli da prelaze granicu prema Rumuniji.

- Zahvaljujući diplomatskim naporima, ambasade Srbije u Kijevu kao i ambasade Ukrajine u Beogradu i aktivnostima Privredne komore Srbije, naši vozači počeli su da prelaze granicu sa kamionima i robom na graničnom prelazu Đakovo - rekao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju PKS, navodi se u saopštenju.

Vesović očekuje da će svi naši vozači, u što skorije vreme, sa kamionima i robom preći ukrajinsku granicu i vratiti se u Srbiju.

Kurir.rs/ D. Č./ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track