PERIŠ BIO KOD PORFIRIJA: Patrijarh će se ujutru moliti za mog sina! Gledam u Savu i razmišljam šta mi je s detetom
Foto: Ana Paunković, Beta

više od 2 meseca tuge i nade

PERIŠ BIO KOD PORFIRIJA: Patrijarh će se ujutru moliti za mog sina! Gledam u Savu i razmišljam šta mi je s detetom

Društvo -

Nenad Periš, otac pre dva meseca nestalog Mateje Periša, bio je danas u Patrijaršiji gde se sreo sa patrijarhom SPC Porfirijem.

"Patrijarh Porfirije mi je rekao da se nada da ću uskoro naći svog sina i da ću se sa njim vratiti kući. Osetio sam da je to rekao iskreno i dogovorili smo za sutra ujutru moltivu za mog Mateju. Dugujem mu veliku zahvalnost, ali i svakom ko se moli da nađem svog sina", kaže Nenad.

Nenad Periš
Nenad Perišfoto: Mondo

I dalje ostaje u Beogradu jer kako sam tvrdi "njemu je ovde nestalo dete, a ne stvar".

"I dalje želim samo istinu i spreman sam da se sučim sa njom. U svakodnevnom kontaktu sam sa beogradskom policijom. I dalje pretražuju i kopno i Savu i Dunav. Sve informacije o tome gde je viđen moj sin ispostavile su se kao netačne. Istraga je završena. Sve što su mogli, proverili su", objašnjava Periš.

Matej Periš
foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

Kako sam kaže, gotovo svaki dan odlazi do mesta gde je njegov sin nestao. Teško mu je da poveruje da je upao u vodu, pa makar to bio i nesrećni slučaj.

"Bio sam i juče na Promenadi. Gledam u Savu i razmišljam šta se sa Matejem dogodilo. Primetio sam da nema kamera i da je on mogao da ode do parkinga i da ga niko ne primeti", kaže Periš za Telegraf.

Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je u majci kratkih rukava napustio prijatelje i izašao i "Gotika". Ne postoji dokaz da je upao u Savu.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track