PRVE SLIKE AVIONA KOJI JE VRAĆEN ZA BEOGRAD: Specijalci evakuisali putnike i posadu, čekaju da ih prebace u drugu letilicu! FOTO
Foto: Kurir, Printscreen

oglasio se MUP

PRVE SLIKE AVIONA KOJI JE VRAĆEN ZA BEOGRAD: Specijalci evakuisali putnike i posadu, čekaju da ih prebace u drugu letilicu! FOTO

Društvo -

Tokom leta JU-652 od Beograda do Moskve koji je poleteo u 14.15, na aerodrom Nikola Tesla stigao je mejl da je u letelici eksplozivna naprava.

1 / 9 Foto: Kurir

Obaveštena je posada i avion se istog trenutka okrenuo i vratio za Beograd.

avion, bomba, Aerodrom Nikola Tesla
foto: Kurir

U 14.48 minuta sleteo je na aerodrom Nikola Tesla na poziciju 3.000 koja je predviđena za vanredne situacije. U avionu je ukupno bilo 209 putnika i članova posade.

OGLASIO SE MUP

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom.

Naime, brzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom "Nikola Tesla" je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava. U skladu sa procedurama o bezbednosti vazdušnog saobraćaja naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom.

Odmah po sletanju aviona pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice evakuisali su sve putnike.

U toku je kontradiverzioni pregled aviona.

Oni su evakuisani, a u toku je pregled koji obavlja Specijalna antiteroristička jedinica sa psima. Oni se trenutno nalaze u tranzitu i čekaju drugi avionkoji bi trebalo da ih preuzme.

Kurir.rs/J. M.

Bonus video:

00:06

Bačena bomba na Karaburmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track