LEDENO JUTRO U SRBIJI, SJENICA NAJLEDENIJA SA MINUS 22! Otopljenje od sutra, a od srede METEO ŠOK-SKOK! I DO 20 STEPENI RAZLIKE
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

LEDENO JUTRO U SRBIJI, SJENICA NAJLEDENIJA SA MINUS 22! Otopljenje od sutra, a od srede METEO ŠOK-SKOK! I DO 20 STEPENI RAZLIKE

Društvo -

Oprez se savetuje osobama s varirajućim krvnim pritiskom. Hladno za ovo doba godine

BEOGRAD - U Srbiji će danas posle jakog jutarnjeg mraza biti sunčano i malo toplije, ali i dalje hladno za ovo doba godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Temperature jutros u 7 časova

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Najniža temperatura od minus 11 do minus tri stepena, najviša dnevna od šest do 10 stepeni. Slablјenje jutarnjih mrazeva i osetni porast dnevnih temperatura očekuje se početkom naredne sedmice.

Prognoza za narednih 5 dana

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

I u Beogradu ujutro umeren mraz, tokom dana sunčano i malo toplije. Najniža temperatura od minus sedam do minus tri, najviša dnevna oko devet stepeni.

Biometeorološke prilike povoljno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba, a izvestan oprez savetuje se osobama sa varirajućim krvnim pritiskom.

AMSS: Oprez zbog poledice

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuju uglavnom dobri uslovi za vožnju, ali je oprez neophodan zbog poledice, čak i na deonicama gde je posuta so koja zbog izuzetno niskih temperatura ima samo delimično dejstvo, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Na putevima ka zimskim centrima treba očekivati veći broj vozila i samim tim usporen saobraćaj i češće zastoje, dodaje se u saopštenju, uz savet vozačima da voze sporije jer je neprilagodjena brzina najčešći uzrok udesa na deonicama gde su klizavi kolovozi. Oprez je potreban i zbog izmena u režimu saobraćaja, a kako je najavljeno u Beogradu danas od 8 do 15 predvidjeni su radovi na detaljnom pregledu drumsko-železničke konstrukcije Pančevačkog mosta u oba smera.

Sutra od 10 do 16 časova saobraćaj na obilaznici oko Beograda od petlje Surčin do mosta preko Save u smeru ka Nišu zbog radova biće preusmeren u preticajnu traku, najavljeno je u saopštenju.

Zbog radova na sanaciji oštećene ograde u razdelnom pojasu na delu autoputa kroz Beograd od petlje Nacional do Sava centra u smeru ka Nišu, sutra od 10 do 16 saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom trakom. Na graničnim prelazima jutros nije bilo zadržavanja vozila, osim na teretnim terminalima na Batrovcima i Šidu gde kamioni čekaju na izlaz iz zemlje oko sat, odnosno sat i po, navedeno je u izveštaju AMSS-a.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track