BEZBEDNO EVAKUISANI PUTNICI IZ AVIONA NA LETU BEOGRAD-MOSKVA: Dojava o bombi stigla mejlom! U toku pregled aviona, oglasio se MUP
Foto: Printscreen

BEZBEDNO EVAKUISANI PUTNICI IZ AVIONA NA LETU BEOGRAD-MOSKVA: Dojava o bombi stigla mejlom! U toku pregled aviona, oglasio se MUP

Društvo -

Upravo je vanredno sleteo avion na aerodromu Nikola Tesla, u avionu je 145 putnika i 6 članova posade.

U toku je koordinisana aktivnost pripadnika Uprave Granične policije, PU za grad Beograd i SAJ-a na bezbednoj evakuaciji putnika i posade. Zatim će avion biti pretražen, uz pomoć policijskih službenih pasa.

U mejlu sa obaveštenjem da je u avionu bomba, je i fotografija navodne eksplozivne naprave.

Oglasio se MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog nove dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava, vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom.

Ubrzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom „Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

U skladu sa procedurama naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom.

Odmah po sletanju na beogradski aerodrom putnici su bezbedno evakuisani, a u toku je kontradiverzioni pregled aviona.

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvuju pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track