Život nam je bio ugrožen!

„I love Italy“ prevario đake

Život nam je bio ugrožen!

Društvo -
Katarina Rančić: Vlasnik agencije je nestao. Duguje nam 2.000 € depozita, a mi smo lutale po noći tražeći prevoz do aerodroma u opasnoj regiji Italije

BEOGRAD - Umesto učenja, doživeli mučenja.- Turistička agenciji „I love Italy“ ukrala nam je pare! Da zlo bude veće, vlasnik Đovani Rombo je nestao, a mi smo same morale da se snalazimo i nađemo prevoz do aerodroma.Ovo za Kurir kaže Katarina Rančić (19), koja je mesec dana boravila u Ređo di Kalabriji sa još 20 mladih ljudi kako bi usavršila italijanski jezik na institutu „Dante“. Oni su sinoć došli u Beograd, srećni što su konačno na sigurnom.- Kada smo stigli u Italiju, na aerodromu nas je sačekao Italijan koji nas je razvozio do stanova u kojima smo bili smešteni. Tada nam je svima tražio po 100 evra, navodno za depozit. Dogovor je bio da nam se po izlasku iz stanova vrati novac, što se nije dogodilo. Vlasnik je nestao. Zvale smo ga pred polazak, ali se nije javio iako je rekao da će nas sačekati, vratiti novac i obezbediti prevoz do aerodroma. Zato smo od 22 časa do ponoći tražile nekog ko bi nas odvezao na avion, jer u ovoj najopasnijoj regiji Italije ne postoji taksi, već mora da se pešači oko tri kilometra do prvog taksija - uzrujano priča Katarina.Njena drugarica Katarina Ćorac (19) kaže da im nije bilo svejedno i da su se uplašile za svoj život:- Deset dana pre polaska telefon agencije je bio ugašen, a na vratima je pisalo da se obratimo i-mejlom - priseća se ona.Jedna od majki čiji je sin bio u grupi prevarenih učenika kaže da je od druge dece čula da su pojedinim đacima vlasnici stanova tražili dodatni novac za smeštaj, iako je svako od njih agenciji za mesec dana boravka u Italiji platio 2.000 evra.

Agencija na godišnjem odmoruEkipa Kurira juče je otišla do ove Turističke agencije, ali ona juče nije radila. Vrata su bila zaključana, a na njima piše da se lokal izdaje i da neće raditi.- Zbog godišnjeg odmora agencija neće raditi u narednom periodu - piše na vratima. Zaposleni u okolnim lokalima nisu mogli da nam kažu od kada agencija čiji je vlasnik Đovani Rombo ne radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track