METEOROLOG OBJAVIO NOVU PROGNOZU: Narednih dana prave prolećne temperature, a onda sledi novi obrt! Ovde je moguć i sneg
Foto: Ana Paunković

vremenska klackalica

METEOROLOG OBJAVIO NOVU PROGNOZU: Narednih dana prave prolećne temperature, a onda sledi novi obrt! Ovde je moguć i sneg

Društvo -

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je novu vremensku prognozu za naredne dane i najavio prolećne temperature, ali i novo pogoršanje vremena.

"U sredu tokom većeg dela dana pretežno sunčano i još toplije uz maksimume koji bi ponegde mogli dostizati i oko 22 stepena Celzijusa. Krajem dana na jugu regiona nablačenje uz pojavu kiše i pljuskova koje će biti poseldica približavanja slabog ciklona iz Sredozemlja i slabog hladnog fronta koji će u četvrtrak nad središnjim i jugoistočnim predelima BiH, istočnoj Hrvatskoj, većem delu Crne Gore i većem delu Srbije doneti prolazno naoblačenje ponegde uz kišu ili pojavu grmljvinskog pljuska", objavio je Čubrilo na Fejsbuku.

Dodao je i da će sneg padati ponegde u predelima višim od 900 metara nadmorske visine.

"Vetar će tokom dana okrenuti na umeren, severozapadni. Dnevni maksimum u manjem padu i kretaće se od oko +11 nad oblačnim istokom i jugoistokom do oko +16 na sunčanijem zapadu regiona. Petak donosi novo otopljenje maksimume i oko +23 stepena Celzijusa uz slab, južni, vetar".

Novo pogoršanje

"Novo pogoršanje, ovog puta izraženije se očekuje nedge od subote uveče do nedelje ujutro, zavisi od tačne brzine premeštanje fronta ciklona sa centrom nad Finskom. Kako će biti reč o dosta jakom ciklonu front bi mogao biti dinamičan i ponegde osim prolazne jače kiše i grljavinskog pljuska može u zoni premeštanja doneti i prolazno olujan severni vetar ali više o efektima ovog fronta tek za 2-3 dana kada se njegova snaga bude znala", pojasnio je Čubrilo.

"Za vikend, posebno u nedelju će zahladiti uz maksimume od +6 do +13 stepeni Celzijusa, tako da je preko 900 metara nadmorske visine na kratko moguć sneg."

Evo kada će biti toplije

"Od sledeće nedelje posle dan-dva svežih jutara i prohladnih dana sledi jače otopljenje i sve je izglednije da oko sredine meseca maksimumi budu iznad proseka tako da bi mogli dostizati i oko +25 stepeni Celzijusa. Počeće južni vetar. Najverovantije će posle 16.04. uslediti osveženje uz kišu i pljuskove ali za sada nije moguće detaljnije govoriti o snazi tog osveženja", najavio je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track