AKO STE PENZIONER I ISPUNJAVATE OVA 2 USLOVA, IMATE ŠANSU ZA BESPLATNU BANJU! Evo kako se prijaviti i šta vam sve treba od papira
Foto: Ana Paunković

Konkurs otvoren do 21. aprila

AKO STE PENZIONER I ISPUNJAVATE OVA 2 USLOVA, IMATE ŠANSU ZA BESPLATNU BANJU! Evo kako se prijaviti i šta vam sve treba od papira

Društvo -

BEOGRAD - Penzioneri koji su zainteresovani za besplatan odlazak u banju a ispunjavaju uslove, treba da se prijave - evo kome, gde i dokad, kao i da podnesu dokumentaciju neophodnu za prijavu.

Da li ispunjavate uslov za besplatnu banju i do kad traje prijava

Penzioneri čija primanja nisu veća od 30.978 dinara mogu do 21. aprila da se jave na konkurs za besplatnu rehabilitaciju koji je objavio Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pravo da konkurišu imaju penzioneri iz sve tri kategorije - starosni, porodični i invalidski, pod uslovom da nemaju druga lična primanja osim penzije i da prethodne dve godine nisu išli na rehabilitaciju u banju o trošku Fonda PIO.

Na šta sve penzioneri imaju pravo

Fond PIO pokriva putne troškove od mesta prebivališta do banje i nazad, pun pansion za 10 dana koliko oporavak traje, smeštaj, lekarski pregled, laboratoriju, EKG, sve što je potrebno, razgovor sa lekarom koji propisuje tri terapije koje korisnik mora da dobije u zavisnosti od zdravstvenog stanja.

Pravo na besplatan odmor imaju i penzioneri koji primaju srazmerne, odnosno delimično domaće, a delimično strane penzije, pod uslovom da te dve penzije kada se saberu nisu veće od 30.978 dinara.

Gde i kome se prijaviti i koju dokumentaciju spremiti

Obrazac prijave može da se uzme u udruženjima penzionera prema mestu prebivališta ili filijalama Fonda PIO.

Treba se prijaviti u udruženjima i filijalama za šta je neophodno da dostave ček od penzije, korisnici inostranih penzija izveštaj iz banke, kao i medicinsku dokumentaciju.

Slepi i slabovidi imaju pravo na pratioca

Za penzionere koji su slepi ili slabovidi, važno je da znaju da imaju pravo na pratioca tokom boravka u banji i da Fond PIO pokriva troškove putovanja i smeštaja pratilaca.

„Fond PIO će 21. dana od dana kada se oglas zatvori objaviti preliminarnu rang listu koju će penzioneri moći da vide na oglasnim tablama u udruženjima penzionera ili u filijalama PIO fonda. Oni koji se nađu ispod crte, a smatraju da su oštećeni moći će u roku od pet radnih dana da upute prigovor.

Za rehabilitaciju penzionera ove godine je izdvojeno 552 miliona dinara, a na odmor će biti poslato 1.300 penzionera više nego prošle godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track