SAMO ZA HRABRE: Lekari otkrili kako da reše PROBLEM O KOM MUŠKARCI ĆUTE ZBOG SRAMOTE, ovo je uslov da postanu "zveri u krevetu"
Foto: Shutterstock

Možda je u ovome spas

SAMO ZA HRABRE: Lekari otkrili kako da reše PROBLEM O KOM MUŠKARCI ĆUTE ZBOG SRAMOTE, ovo je uslov da postanu "zveri u krevetu"

Društvo -

Preuranjena ejakulacija često je neugodna, ali je nažalost česta seksualna disfunkcija kod muškaraca. Istraživači veruju da su pronašli doslovno "šokantan" lek za preranu ejakulaciju. U pitanju je jednostavnom elektrošoku, piše New York Post.

Lekari u Libanu uspeli su jednom čoveku pomoći da izdrži otprilike sedam puta duže u krevetu nakon što je prošao terapiju električnom strujom (tzv. zapping).

Nedavna studija objavljena u časopisu Asian Journal of Urology pokazala je da su lekari iz Bejruta puštali električnu struju kroz penis kako bi stimulisali njegov dorzalni živac. Inače, njegova funkcija je prikupljanje informacija o kretanju penisa i njegovom osećanju.

Muškarci, žene, Muškarac, Žena, krevet, seks
foto: Shutterstock

Studija govori o muškarcu (28) koji je navodno "u svim prilikama" dosezao vrhunac nakon samo 40 sekundi seksa. Nakon što je bio u vezi više od godinu dana i pokušavao zadovoljiti svoju djevojku barem dva puta sedmično, muškarac je počeo tražiti lekarsku pomoć jer mu tablete koje je uzimao nisu pomogle.

Preuranjena ejakulacija je česta

On je tretiran zapping terapijom, pri čemu su mu elektrode bile zalepljene na penis te je bio priključen na struju 30 minuta tri puta sedmično.

Preuranjena ejakulacija često je neugodna, ali je nažalost česta seksualna disfunkcija koja pogađa između četiri i 39 posto muškaraca. Smatra se da je i raširenija jer muškarci često šute o tome.

muškarac, žena, seks, intimni odnos
foto: Shutterstock

Benifiti zdravog sekualnog života

Zdrav i zadovoljavajući seksualni život potencijalno može ponuditi širok spektar prednosti: gubitak težine, niži nivo bola, bolji san, poboljšanje funkcija mozga i srca i dovesti do viših stopa opšte sreće.

Deo procesa ejakulacije sastoji se od oslobađanja sperme ritmičkom kontrakcijom više perinealnih mišića. Naučnici veruju da šok terapija dorzalnog živca penisa deluje na usporavanje kontrakcije mišića kako bi se održala seksualna aktivnost pre ejakulacije.

Šest meseci nakon tretmana, muškarac iz studije mogao je imati polni odnos koji je u proseku trajao 3,9 minuta. Terapija elektrošokovima pomogla mu je i šest meseci nakon lečenja.

Ima manje nuspojava

Petnaest meseci nakon početka tretmana, prosečno trajanje seksualnog odnosa kod njega je iznosilo 4,9 minuta ili nekih 300 sekundi napsram 40 s početka tretmana. Inače, rezultati istraživanja pokazali su da prosečni muškarac doživi orgazam za pet do sedam minuta kad ima snošaj.

Istraživači su primetili da bihevioralno lečenje ima "manje nuspojava i nižu cijenu" od mnogih lekova te da deluje na "poboljšanje samopouzdanja i ublažavanje teskobe i depresije kontinuiranim učenjem muškaraca kako da ovladaju određenim seksualnim veštinama".

Iako proces električnog šoka "nije u potpunosti shvaćen", zbog uspeha terapije lekari pozivaju na provođenje dodatnih studija kako bi se utvrdilo može li se primeniti kao sigurno i isplativo rješenje za preranu ejakulaciju bez lekova.

Kurir.rs/New York Post

Bonus video:

02:56

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ O SEKSUALNOM ODNOSU: Primarno je UŽIVANJE, evo šta treba da stoji u PRIRUČNIKU za seks!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track