U JERUSALIMU SE ORILA PESMA KOJA U SRCE DIRA! Oj Kosovo, Kosovo pevali su svi uglas, OD OVOGA SE SVAKI SRBIN NAJEŽI (VIDEO)
Foto: Printscreen

SJAJNO

U JERUSALIMU SE ORILA PESMA KOJA U SRCE DIRA! Oj Kosovo, Kosovo pevali su svi uglas, OD OVOGA SE SVAKI SRBIN NAJEŽI (VIDEO)

Društvo -

U komentarima su se nizali komentari podrške za ljude koji su ovu pesmu otpevali na grobu Isusa Hrista

Na svaki veliki praznik, Srbi koji idu na hodočašće u Jerusalimu, i to gotovo svaka tura, tamo otpeva pesmu koja našem narodu mnogo znači.

U pitanju je pesma "Oj Kosovo, Kosovo".

Tako su vernici i ove godine, na praznik Cveti tamo otpevali ovu pesmu. Neki su sedeli, neki stajali, i svi ponosno držali tri prsta.

Pesmu koju su pevali su otpevali sa osmesima na licima.

Kako je to izgledalo, pogledajte i sami!

Ovaj video dirne svakog patriotu, a u komentarima su se nizali komentari podrške za ljude koji su ovu pesmu otpevali na grobu Isusa Hrista i koja je plasirana na Jutjubu.

Inače, "Oj Kosovo, Kosovo" je srpska narodna pesma. Naročito je postala popularna poslednjih godina, kada situacija na Kosovu i Metohiji i nije naročito povoljna po Srbiju i Srbe.

Ovo su reči pesme koju gotovo svi dobro znaju:

Sa Kosova zora svice,svice,svice novi dan Gračanica sva u sjaju dočekuje Vidovdan Oj Kosovo,Kosovo zemljo moja voljena Zemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša Sve delije od Srbije, svako srce ponosno Voli i ljubi zemlju svoju Gazimestan Kosovo Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena Zemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša Srbadija kliče cela "Ne damo te Kosovo" To je naše uvek bilo od dedova ostalo Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena Zemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track