00:31

MEDLIN OLBRAJT UPOZORILA KARLU DEL PONTE: Mani se Srba!

usijanje

MEDLIN OLBRAJT UPOZORAVALA KARLU DEL PONTE: Mani se Srba! Advokat Lukić otkriva kako je pokojna sekretarka SAD opstruirala HAG!

Politika -

Gostujući u Usijanju advokat Branko Lukić otkrio je da je Medlin Olbrajt govorila Karli del Ponte šta sme da istražuje, a šta ne! Posebno da se mane Srba i d anije dobro da istražuje zločine nad Srbima

Dik Marti, bivši švajcarski senator, istraživao je zločine koje su pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, terorističke organizacije, počinili nad etničkim manjinama i političkim rivalima u periodu od januara 1998. do decembra 2000.

Gosti večerašnjeg „Usijanja“ bili su Zoran Anđelković, predsednik privremenog izvršnog veća Kosova i Branko Lukić, advokat.

Branko Lukić
foto: Kurir televizija

Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte je u svojoj knjizi koja je izdata posle odam godina od zločina nad Srbima pisala o tome da je imala saznanja o 300 Srba, koji su na Prokletijama kidnapovani i odvedeno na različite lokacije u Albaniji i da su ima tamo vađeni organi.

09:37

NEKOME SU RUKE KRVAVE: KARLI DEL PONTE ILI BRAMERCU Lukić OTKRIVA Svedoci zločina tzv. OVK nad Srbima postoje!

Ona je ova saznanja iznela osam godina kasnije, kada je već bila u penziji.

Lukić je dalje otkrio da je neko uništio dokaze - Serž Bramerc ili Karla del Ponte.

- Dokazi postoje u vidu svedoka, ali mislim da su materijalni dokazi uništeni, bar tako Karla del Ponte tvrdi. Ona tvrdi i da je neko to ostavio u Tribunalu, ali i da je neko to nakon njenog odlaska uništio. U Tribunalu su dokazi uništeni - rekao je Lukić u Usijanju.

Branko Lukić
foto: Kurir televizija

Lukić je u Usijanju govorio i o pritiscima koji su postojali, a pogotovo se osvrnuo na Medlin Olbrajt.

- Znamo koliko je bilo pritisaka. Pogotovo od pokojne Medlin Olbrajt šta Karla del Ponte može da istražuje na Kosovu i Metohiji. Jasno joj je stavila do znanja da nije dobro da istražuje zločine počinjene nad Srbima - rekao je advokat Branko Lukić u Usijanju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:40

PREMINULA MEDLIN OLBRAJT: Bivša američka državna sekretarka umrla na dan kada je doneta odluka o bombardovanju SRJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja