NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Manje zaraženih, preminulih i pacijenata na respiratoru
Foto: Shutterstock, screenshot

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Manje zaraženih, preminulih i pacijenata na respiratoru

Društvo -

U prethodnih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.856 građana od kojih je 763 novozaraženih.

Preminula su 3 pacijenta, na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 24 obolela.

live blog
foto: screenshot

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 9.560 građana od kojih je 977 bilo novozaraženih. Preminulo je 5 pacijenta, a na respiratorima je bilo 26 obolelih.

Za predstojeće uskršnje i prvomajske praznike očekuje se da u Srbiju uđe oko 400.000, kako naših tako i stranih državljana. Može se desiti da ova brojka bude i manja, ali bez obzira na to i na to što je epidemiološka situacija virusa korona u našoj zemlji pod kontrolom, svi oni će biti kontrolisani na ulazu u našu zemlju.

Za razliku od stranaca, svaki naš državljanin će moći da uđe u Srbiju bez obzira na to kakav mu je vakcinalni status i ima li negativan PCR test. Naravno, uz preporuku da se testira čim dođe u svoje mesto.

Kako je objasnio profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida, stranci će morati da imaju potvrdu o vakcinaciji ili PCR test ne stariji od 72 sata.

- Svi naši zemljaci koji dolaze, imaju pravo da uđu u zemlju. To pravo im garantuje ustav jer imaju naše državljanstvo. Za njih je preporuka da se, čim odu u svoje mesto jave odgovarajućoj zdravstvenoj službi i da urade testiranje ako nisu, i na osnovu toga da se odluči da li će ići kući, ili će se možda podvrgnuti kućnoj izolaciji ako je lakši oblik, eventualno ako je nešto ozbiljnije da se hospitalizuju - objasnio je profesor Tiodorović, prenosi Telegraf.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track