VOZAČI OVO MORAJU DA ZNAJU! Ako ovo uradite više puta, MOGU DA VAS POŠALJU NA OBAVEZNO LEČENJE! To stoji u Zakonu! (FOTO)
Automobili / Ilustracija

VEOMA BITNO!

VOZAČI OVO MORAJU DA ZNAJU! Ako ovo uradite više puta, MOGU DA VAS POŠALJU NA OBAVEZNO LEČENJE! To stoji u Zakonu! (FOTO)

Društvo -

Ukoliko neko za volan stalno seda pijan ili drogiran, postoji tačka zakona koja može da ga kazni i to obaveznim lečenjem

U poslednje vreme svedoci smo čestih akcija saobraćajne policije koje mahom hvataju bahate vozače, i to mahom one pod dejstvom alkohola i narkotika.

Nekada pišu kaznu, nekada vode na trežnjenje, a sve zavisi od samog vozača i stanja u kom je on.

Ipak, ukoliko neko za volan stalno seda pijan ili drogiran, postoji tačka zakona koja može da ga kazni i to obaveznim lečenjem.

Naime, Damir Okanović objavio je na Tviteru da postoji "alat" koji prekršajni sud ima na raspolaganju, i koji bi po njegovom mišljenju trebalo razmotriti kada neko više puta bude uhvaćen u vožnji u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoativnih supstanci.

Naime, Zakon o prekršajima članom 59 predviđa obavezno lečenje zavisnika od alkohola i psihoaktivnih supstanci osobi koja je učinilo prekršaj usled zavisnosti od stalne upotrebe alkohola ili psihoaktivnih supstanci i kod koga postoji opasnost da će usled ove zavisnosti i dalje da čini prekršaje.

Sa ovime su mnogi saglasni.

- I da se konačno shvati da vozačka dozvola nije pravo, već privilegija. Nije svako za volan - jedan je od brojnih komentara na ovo.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

00:33

PRIVEDEN PEVAČ DARKO LAZIĆ: Divljao na auto-putu 117 na sat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja