09:54

HEMOROIDI MOGU BITI ZNAK OZBILJNE BOLESTI! Mogu biti neprijani i opasni, a čuveni lekar dao savet kako da se IZBORITE SA NJIMA

zdravstveni problem

HEMOROIDI ZNAK OZBILJNE BOLESTI? Mogu biti neprijatni i opasni, a čuveni lekar dao savet kako da se IZBORITE SA NJIMA

Društvo -

Hemoroidi su zdravstveni problem velikog dela populacije, ali većini ljudi je neprijatno da pričaju o tome.

Doktor mr Dario Jocić, vaskularni hirurg istakao je da su hemoroidi veliki problem današnjice.

Na pitanje voditeljskog para jutarnjeg programa Kurir televizije Gorana Anđelkovića i Olje Lazarević od čega nastaju hemoroidi, dr Jocić je istakao da je u ptianju savremen način života.

Dr mr Dario Jocić
foto: Kurir televizija

- Nepravilna ishrana i savremeni način života, koji podrazumeva mnogo sedenja. Oni mogu biti znak ozbiljnijih bolesti na debelom crevu, pa ih ne trebe zanemariti - kaže dr mr Dario Jocić jutarnjem programu Kurir televizije.

Doktor je istakao i da je problem hemoroida posebno izražen kod mladih žena koje su u trudnoći.

- Mladih, naročivo žene i naročito u trudnoći. Nepravilna ishrana, gojaznost, hormoni i karlične kongestije tokom trudnoće mogu dovesti do stvaranja hemoroida - istakao je lekar.

Dr mr Dario Jocić
foto: Kurir televizija

On je naveo da je fizička aktivnost neophodna da se umanje tegobe ovog problema.

- Fizička aktivnost, redovne šetnje. Preporuka je da se šeta tri sata nedeljno. To je dovoljno. Postoje terapijske metode koje se rade. Problem sa stolicom pravi problem hemoroida, oko medikamenata, ako su potrebni lekar mora da prepiše. Ako se operacija ne može izbeći i svakako će umanjiti tegobe. To je neprijatan i težak problem i treba ga rešavati. Nekada mogu napraviti velika krvarenja i anemiju kod pacijenta - kaže dr Jocić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:01

DR MASERATI UPOZORIO NA POJAVU NOVOG VIRUSA Mnogo građana Srbije se žali na alergijske simptome i kašalj, A OVO TREBA DA ZNATE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track