OVO SU NAJLEPŠE PLAŽE NA SVETU: Blizu SRBIJE se nalazi čak njih 11! Letovanje iz snova na samo nekoliko sati vožnje od nas!
Foto: Profimedia

spisak

OVO SU NAJLEPŠE PLAŽE NA SVETU: Blizu SRBIJE se nalazi čak njih 11! Letovanje iz snova na samo nekoliko sati vožnje od nas!

Društvo -

Bliži nam se letnja sezona, a mnogi građani su odavno u potrazi za aranžmanima za letovanja, pitaju se gde će provesti vrele dane. Sudeći po iskustvima naših turista Grčka i Crna Gora su mnogima omiljene destinacije.

Ono što je svima bitno prilikom letovanja je da plaže budu lepe i uređene, pa mnogi baš na osnovu toga i biraju destinaciju.

0040369978, Bahami, plaža
foto: Profimedia

U nastavku teksta se nalazi spisak najlepših plaža na svetu, a kako mediji pišu sa tog spiska čak 11 se nalazi blizu naše zemlje, na samo pasr sati vožnje. Britanski Gardijan objavio je listu 40 najlepših evropskih plaža, a neke od njih se nalaze u našem okruženju.

Plaže su odabrane prema mišljenju poznatih travel blogera koji su izdvojili najbolje i najlepše po njihovom mišljenju.

Na listi najlepših plaža Evrope se nalazi i nama najbliža, crnogorska plaža Drobni Pijesak.

Neum, plaža
foto: Profimedia

Omiljena destinacija za letovanje mnogih Srba - Grčka se na ovoj listi se našla sa sedam plaža: Fteri (Kefalonija), Elafonisi (Krit), Sarakiniko (Milos), Plaka (Naksos), Karavostasi (Epir), Zaliv Vagia (Serifos, Kikladi) i Simos (Elafonisis). Svoje kandidate je imala i Hrvatska, a u pitanju su tri plaže: Krivica (Lošinj), Plaža Divna (Pelješac) i Mlini (Pakleni otoci).

Na kraju, albanska plaža Porto Palermo (Ceparo, Valona) takođe je pronašla svoje mesto na listi.

Kurir.rs

Bonus video:

04:06

UKOLIKO PLANIRATE LETOVANJE U GRČKU! Ovo su nove cene, pogledajte koliko sada košta GIROS I KAFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track