NOVA DOJAVA O BOMBAMA: Pre početka popodnevne smene školama stigao mejl sa iste adrese kao jutros
Foto: Zorana Jevtić

u 21 osnovnoj školi

NOVA DOJAVA O BOMBAMA: Pre početka popodnevne smene školama stigao mejl sa iste adrese kao jutros

Društvo -

U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.

Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola.

Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola, a časovo će se odvijati onlajn.

Podsetimo, veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, zgrada Beograđanka, kao i aerodrom u Nišu jutros su dobile dojave o bombama, a slučaj je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije.

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVODOM LAŽNIH DOJAVA O BOMBAMA: Sumnja se da su usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", saoopštilo je VJT u Beogradu.

Zbog velikog broja dojava o bombama svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i kako se sumnja usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track