KURIR JE TEKSTOVIMA ZATVORIO "HOLIDEJ HAUS", ALI PRESUDE JOŠ NEMA! Još ne stižu ključni nalazi preminule Zorke Pantelić! (FOTO)
Još ne stižu ključni nalazi preminule Zorke Pantelić!, Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

10 MESECI ČEKANJA I AGONIJE

KURIR JE TEKSTOVIMA ZATVORIO "HOLIDEJ HAUS", ALI PRESUDE JOŠ NEMA! Još ne stižu ključni nalazi preminule Zorke Pantelić! (FOTO)

Društvo -

Saslušanje svedoka u procesu protiv Aleksandre Milovanović, vlasnice staračkog doma "Holidej haus", zatvorenog nakon serije tekstova u Kuriru, osumnjičene za krivično delo zlostavljanje i mučenje, održano je 14. aprila.

Aleksandra Milovanović, dom za stara lica
foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Svedočila je tada i Snežana Pantelić, ćerka Zorke Pantelić (82), koja je umrla zbog, kako je ćerka rekla, toga što su joj majku mučili i drogirali sedativima. Ona je dodala da joj je majka preminula dva dana nakon što ju je iz "Holidej hausa" u podlivima izvukla u drugi dom.

Snežana Pantelić
foto: Privatna arhiva

Snežana kaže za Kurir da slučaj i dalje tapka u mestu jer toksikološki nalazi nisu gotovi.

- Uskoro će godina otkako moje mame nema, a ja i dalje ne mogu da isteram pravdu. Histopatologija je urađena još u julu prošle godine, a jedino što se sada čeka je toksikološki nalaz, koji i dalje nije gotov. Trebalo je da ga u Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi ispitivanje svedoka u tom postupku, iz Sudske medicine pošalju na dan ročišta, ali se to nije desilo. Svaki put kad zovem, kažu mi da još uvek nije gotovo.

Dodaje da su i njen advokat i tužilac podneli molbu da se urgira da toksikološki nalaz bude gotov što pre jer je ključan u ovom slučaju.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

02:56

HOROR U DOMU ZA STARE NA PETLOVOM BRDU! Advokat Ana Selak razjasnila ko će odgovarati za smrt bake Z.P. i kolika kazna im PRETI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track