KURIR VAS VODI U PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: SUTRA POKLON ULAZNICE ZA DECU UZRASTA OD 3 DO 12 GODINA
Foto: Kurir

SUTRA BESPLATAN KUPON PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC

KURIR VAS VODI U PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: SUTRA POKLON ULAZNICE ZA DECU UZRASTA OD 3 DO 12 GODINA

Društvo -

Najuticajnije dnevne novine Kurir obeležavaju 19 godina postojanja i tim povodom svim čitaocima uz kupljeno izdanje dnevnih novina Kurir poklanjamo kupon za Prirodnjački centar Svilajnac.

Sutra vas na naslovnoj strani Kurira čeka poklon kupon uz koji ćete svoje dete moći da odvedete besplatno u Prirodnjački centar Svilajnac. Jedna ulaznica važi za jedno dete uzrasta od 3 do 12 godina i možete je iskoristiti u narednih mesec dana, do 18. juna. Ulaznica važi uz porodičnu ulaznicu, odnosno ne podleže grupnim ulaznicama!

Poklon, Kupon
foto: Promo

Prirodnjački centar je nacionalno važan centar nauke, edukacije, kulture, turizma i zabave, koji godišnje u proseku obiđe oko 100.000 posetilaca iz zemlje i regiona.

Omiljeno je mesto za porodične posete i đačke ekskurzije, ali u njemu uživaju sve generacije.

Nalazi se na samo šest kilometara od auto-puta Beograd-Niš i na oko sat vremena vožnje od svih velikih gradova u Srbiji.

Atraktivnost Prirodnjačkog centra ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom, sa jezerom, modelom vulkana, igraonicom, restoranom, suvenirnicom i dinosaurusima u prirodnoj veličini.

Tematika izložbi obuhvata gotovo sve oblasti prirodnjačkih nauka, gde posetioci mogu saznati kako su nastali prvi oblici života na Zemlji, prvi ljudi, saznati zanimljivosti o dinosaurusima kao jednim od najintrigantnijih stvorenja koja su hodala našom planetom, upoznati se sa životinjama Afrike, saznati o mineralima i stenama od kojih je sazdana naša planeta, upoznati se sa bogatim biodiverzitetom Srbije itd.

Prirodnjački centar neprestano radi na realizaciji novih ideja i sadržaja, jer inventivnost i praćenje svetskih trendova su ono što ovaj centar čini aktuelnim sedam godina.

Prirodnjački centar je i digitalizovan, pa se svi posetioci putem skeniranja QR kodova mogu dodatno informisati o svakom eksponatu. Završen je i projekat „Virtuelna Afrika“, gde se posetioci upoznaju sa zaštićenim vrstama životinja afričkog kontinenta na virtuelan način putem proširene realnosti.

Posebnu aktrakciju i ekskluzivnost predstvlja park na otvorenom – DINOSVILLE. U njemu se nalazi postavka dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju. U parku se nalazi preko 30 replika različitih vrsta dinosaurusa, od kojih je najveća replika diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara. Centralni deo parka zauzima model vulkana visine oko 10 m. U unutrašnjosti ovog vulkana smeštena je izložba na temu vulkanologije, sa bogatom zbirkom stena vulkanskog porekla, kako iz naše zemlje, tako i iz različitih krajeva sveta.

Poklon, Kupon
foto: Promo

Najmlađi posetioci imaju u parku svoj kutak sa igraonicom, koja je koncipirana tako da oni budu u ulozi istraživača i naučnika i da kroz igru uđu u složeni svet nauke. Na ovaj način deci nauka postaje zabavna. Igraonica je moderno opremljena, poseduje igračke, didaktičke materijale, sredstva za crtanje, a sa najmlađima rade naši stručni animatori. Restoran je omiljeno mesto za opuštanje posetilaca, zbog raznovrsnog menija i jedinstvenog ambijenta sa pogledom na park. Tu je i suvenirnica koja prati tematiku parka i svojim izgledom pećine se uklapa u autentičnu atmosferu. Svaki posetilac u njoj može naći poklon, igračku, ekciklopediju ili dragu uspomenu, kao i neki od proizvoda iz domaće radinosti.

Tim stručnjaka kontinuirano radi na stvaranju dobrih naučnih programa, na organizaciji i postavci stalnih izložbi, ali i na stalnoj inventivnosti i novim sadržajima, što pozicionira Prirodnjački centar Srbije kao naučno-zabavni brend naše zemlje. Čitav koncept prati svetske trendove u muzejskom izlaganju. Prirodnjački centar je nacionalni centar koji čuva naučna saznanja o dalekoj prošlosti planete Zemlje. Učenje je ovde igra, razonoda i doživljaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja