Lekar iz KBC Bežanija među 25 stipendista SAD

Lekar iz KBC Bežanija među 25 stipendista SAD

Društvo -
Dejan Nikolić iz KBC "Bežanijska kosa" jedan je od 25 lekara specijalista koji su dobili stipendiju kompanije Avon povodom obeležavanja 20 godina borbe protiv raka dojke

BEOGRAD - Lekar Dejan Nikolić iz KBC "Bežanijska kosa" jedan je od 25 lekara specijalista koji su dobili stipendiju kompanije Avon povodom obeležavanja 20 godina borbe protiv raka dojke, a zahvaljujući kojoj će se stručno usavršavati u SAD.

Specijalisti iz 14 zemalja će 10. septembra otputovati u SAD, gde će u vodećim onkološkim centrima učestvovati u globalnom programu edukacija koji je pokrenula Avon Fondacija za žene, sa ciljem da unaprede stečena znanja i veštine koje će moći da primene u svojim zemljama i unaprede lečenje i negu žena obolelih od raka dojke.

U okviru programa, 25 lekara specijalista će u SAD-u pohađati intenzivnu obuku i predavanja na vodećim onkološkim centrima iz oblasti hirurgije raka dojke, patologije, radiologije, medicinske onkologije, dizajna kliničkih ispitivanja i javnog zdravlja.

Doc. dr Dejan Nikolić će imati priliku da se u narednih osam nedelja stručno usavršava u oblasti hirurgije raka dojke na Nortvestern univerzitetu u Čikagu, navodi se u saopštenju kompanije Avon.

Avon Fondacija za žene, osnovana je 1955. godine kako bi poboljšala živote žena i do sada je prikupila i donirala preko 800 miliona dolara u više od 50 zemalja, za projekte koji su od izuzetne važnosti za žene. Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji je pokrenuta 2004. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track