07:18

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

svetski događaj

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

Društvo -

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji, njena ekselencija Aleksandra Joksimović je gostujući na Kurir televiziji otkrila da britanska kraljica često ističe da je prva beba koju je držala u životu bio princ Aleksandar Karađorđević

Počinje jubilarni vikend u Velikoj Britaniji kojim nacija proslavlja platinasti jubilej: 70 godina vladavine Kraljice Elizabete II.

Kada je sa samo 27 godina krunisana 1952., kraljica je svetu predstavljena kao novi početak osiromašenog kraljevstva čiji je uticaj bio u rasparčavanju. Uskoro je oko Velike Britanije okupila bivše kolonije u Komonveltu.

Elizabeta Druga, princ Endru, princ Čarls
foto: Profimedia

U jubilarnoj poruci juče se zahvalila javnosti na organizovanju proslave rečima kako će je ispuniti mnoge lepe uspomene. Milioni se okupljaju na ulicama Londona gde se obiležava 70 godina od dolaska na tron u četiri dana produženog vikenda, do kraja nedelje.

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji, njena ekselencija Aleksandra Joksimović govorila je o ovoj temi u jutarnjem programu na Kurir televiziji.

Aleksandra Joksimović, Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji
foto: Kurir televizija

- U Katedrali će biti prisutno 400 gostiju. Diplomatski kor je ceo pozvan, verujem da će većina biti prisutna. U nedelju će bii priređena svečana povorka sa oko 10.000 učesnika, koja će u 4 čina predstaviti različite faze kraljičinog života u istorijkom smislu - naglasila je ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović.

Aleksandra Joksimović, Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji
foto: Kurir televizija

Ambasadorka Janković otkrila je i kako su ljudi reagovali na pojavljvanje princa Harija i njegove supruge Megan Markl.

- Oni imaju veliki broj svojih fanova. Jedna od vesti bila je da su juče spustili stakla na automobilima i mahali oduševljenoj masi. I atmosfera koja je vladala u Londonu bila je veoma lepa. Porodične nesuglasice su potisnute u drugi plan - rekla je ambasadorka.

05:10

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji o PRVOM POJAVLJIVANJU KRALJICE ELIZABETE II

S obzirom na bliske veze, ovim svečanostima prisustvuju i članovi porodice Karađorđević, jer, kao što znamo, britanska državna televizija je prethodnih godina za jednog od gostiju upravo imala Aleksandra Karađorđevića

- Porodica Karađorđević ima blisku komunikaciju i odnose sa kraljevskom porodicom u Ujedinjenom Kraljevstvu. U to sam se više puta i lično uverena. Oni su u nekim važnim porodičnim trenucima pozvani na različita slavlja. U ovom trenutku nemam informacija u okviru platinastog jubileja gde je porodica Karađorđević pozvana i da li učestvuje, ali ono što znam pouzdano da vam kažem da između ostalog kraljica Elizabeta uvek podvuče je to da prva beba koju je u životu držala je bio Aleksandar Karađorđević kada se rodio - rekla je ambasadorka Joksimović.

princ Aleksandar Karađorđević
foto: Dado Đilas

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:28

PIKANTERIJE PORODICE KARAĐORĐEVIĆ! Član Krunskog saveta Ljubodrag Grujić o NEGATIVNOM UTISKU javnosti o kraljevskoj porodici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track