SRBI POMOGLI GRCIMA DA IMAJU FESTIVAL ROŠTILJA: TO Beograda, Niša i Leskovca se potrudili da Larisa zamiriše na ćumur (FOTO)
Ilustracija, Foto: Tanjug

Sve nas hrana spaja

SRBI POMOGLI GRCIMA DA IMAJU FESTIVAL ROŠTILJA: TO Beograda, Niša i Leskovca se potrudili da Larisa zamiriše na ćumur (FOTO)

Društvo -

Larisa je grčki grad koji može da parira Atini i Solunu, a pošto se nalazi između čuvene Olimpske regije i Piliona, posećuju ga oni koji su na letovanju u tim oblastima.

A ono što su čelnici tog mesta od nekih 130.000 stanovnika shvatili da im nedostaje i što bi mogli da uvrste u ponudu kako bi privukli još posetilaca jeste Festival BBQ iliti roštilja.

roštilj
foto: Profimedia

U organizacji im je pomogla Turistička organizacija Beograda koja ima mnogo iskustva sa pripremama velikih događaja u našoj prestonici, a sa kojih svi odlaze s pregršt lepih utisaka.

Apostolis Kalogijanis i Miodrag Popović
Apostolis Kalogijanis i Miodrag Popovićfoto: TOB

Gradonačelnik Larise Apostolis Kalogijanis bio je domaćin srpskoj delegaciji koju je predvodio Miodrag Popović, direktor TOB, i kojem je zahvalio na pomoći koju su pružili tokom pripreme festivala.

- Učimo od Beograda - poručio je Kalogijanis.

Larisa je najstariji i glavni grad Tesalije, najbogatije grčke regije. U Larisi se nalazi 2.200 kafana i popije se kafa koliko u ostatku Grčke.

Mladi promoteri
Mladi promoterifoto: TOB

- U Beogradu se godišnje održi više od 700 događaja i normalno je da Larisi sa kolegama iz Leskovca i Niša pomognemo u organizaciji prvog festivala roštilja - kazao je Popović.

Festival se održava do ponedeljka, a na njemu učestvuju TO Niša sa folklorom i Leskovca, koji će predstaviti čuveni leskovački roštilj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track