ZAVRŠEN TREĆI CIKLUS PROGRAMA STRUČNE PRAKSE: Misija OEBS-a i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava angažovali 10 mladih
Foto: Printscreen/Youtube

u Novom Pazaru

ZAVRŠEN TREĆI CIKLUS PROGRAMA STRUČNE PRAKSE: Misija OEBS-a i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava angažovali 10 mladih

Društvo -

Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i u saradnji sa državnim institucijama Republike Srbije, obeležiće završetak programa stručne prakse za period 2021 – 2022. godine dana 16. juna 2022. godine u Novom Pazaru.

Program je omogućio angažovanje desetoro mladih stručnjaka iz Novog Pazara, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Bujanovca, Medveđe i Preševa, u radu državnih institucija u periodu od šest meseci.

Učesnici odabrani kroz proces selekcije sa jasno utvrđenim kriterijumima, raspoređeni su u osam institucija: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agencija za sprečavanje korupcije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Pravosudna akademija.

Tokom trajanja stručne prakse svako od učesnika radio je uz podršku dodeljenih mentora. U program prakse integrisane su i dodatne obuke, i to o opštem upravnom postupku, o etici i integritetu, uključivanju rodne perspektive u sve oblasti društva, reformi javne uprave, projektnom planiranju, principima za koje se OEBS zalaže i standardima dobre uprave.

Od 2019. godine, program stručne prakse završilo je ukupno dvadeset učesnika iz južne i jugozapadne Srbije. Program finansiraju stalne misije Austrije i Turske pri OEBS-u, a prethodnih godina finansiran je od strane Misije SAD pri OEBS-u.

Misija OEBS-a u Srbiji zajedno će sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog uručiti sertifikate učesnicima i učesnicama tokom svečanosti zatvaranja ovog ciklusa programa, uz obraćanje ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić i šefa Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadora Jana Bratua.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track