SPOJILI SE NEBO I ZEMLJA Pogledajte kako izgleda zastrašujući oblak koji se kreće nad Srbijom IZA SEBE OSTAVLJA SAMO PUSTOŠ (FOTO)
Foto: Shutterstock, screenshot

rhmz upozorava

SPOJILI SE NEBO I ZEMLJA Pogledajte kako izgleda zastrašujući oblak koji se kreće nad Srbijom IZA SEBE OSTAVLJA SAMO PUSTOŠ (FOTO)

Društvo -

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su za večeras nevreme sa grmljavinom u većem delu Srbije.

- U toku popodneva u većem delu Srbije nestabilno i mestimično sa plјuskovima i grmlјavinom. U naredna dva sata suvo vreme će se zadržati na istoku Srbije i na jugu Banata. Plјuskovi i grmlјavine se očekuju i na području Beograda i to naročito u južnim delovima grada - piše u aktuelnoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi su prethodno upozorili na vremenske neprilike u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima južne odnosno jugozapadne i jugoistočne Srbije.

- Posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava jakog plјuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U južnom Banatu, Braničevskom okrugu i na istoku Srbije grmlјavinski procesi će se intenzivirati krajem dana i tokom noći - upozorava RHMZ.

Na društvenim mrežama u međuvremenu je objavljena fotografija zastrašujućeg oblaka koji se nadvio nad okolinom Kraljeva.

Na snimku izgleda kao da su se spojili nebo i zemlja.

Jako olujno nevreme tokom poslepodnevnih sati pogodilo je užički kraj, a grad veličine oraha opostušio voćnjake u selu Buar. Najviše su stradali malinjaci jer se ovde već zahuktala berba crvenog zlata.

Pljusak olujnog intenziteta, podsetimo, već je tokom podneva pogodio Novi Sad, Suboticu, Sremske Karlovce...

Polučasovna "provala oblaka" praćena vetrom rušila je grane i drveće u pojedinim delovima Novog Sada.

Zbog velike količine kiše koja je pala za krato vreme, pojedine gradske saobraćajnice su pod vodom.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track