Najnovije vesti

EVO I REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE: Polaganje završeno, počelo na vreme i bez problema! Osmake namučili tekstualni zadaci (REŠENJA)
Foto: Marina Lopičić

mala matura

EVO I REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE: Polaganje završeno, počelo na vreme i bez problema! Osmake namučili tekstualni zadaci (REŠENJA)

Društvo
13:23h

BEOGRAD - Polaganje testa iz matematike počelo je danas na vreme i bez problema u 522 škole širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE

Rešenje Matematika, Rešenje Testa, Rešenje testa iz matematike, matematika, mala matura
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete
Rešenje Matematika, Rešenje Testa, Rešenje testa iz matematike, matematika, mala matura, matura, test, rešenje
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete
matura, mala matura, test, matematika, rešenje
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete
matura, mala matura, test, matematika, rešenje
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete
matura, mala matura, test, matematika, rešenje
foto: Printscreen/Ministarstvo prosvete

REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE MOŽETE POGLEDATI OVDE

Kako je navedeno, ispit polaže više od 65.000 osmaka. Testovi se pregledaju u 15 "skening centara" u Srbiji a učenici će sutra u 9 polagati kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Namučili ih tekstualni zadaci

Tekstualni zadaci iz matematike koje je trebalo pročitati, postaviti i izračunati zadali su najviše muke osmacima koji danas, drugog dana male mature, polažu test iz matematike. Đaci kažu da su poslednja tri zadatka bila takva, da je bilo dosta da se računa, pa su neki od njih odmah odustajali.

Lakši su im bili zadaci na zaokruživanje, kakva je bila većina od 20 zadataka koliko ih ima.

Regularno protekao i drugi dan završnog ispita

Drugi dan završnog ispita, tokom koga su učenici osmog razreda polagali test iz matematike, protekao je regularno. Ispitu je pristupilo 63.413 učenika, što je 99,5 odsto prijavljenih.

Polaganjem kombinovanog testa, sutra u 9 časova završava se završni ispit, koji će učenici polagati u 522 škole.

Inače, završni ispit danas je polagalo oko 1.000 polaznika koji se školuju po modelu Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO). Oni su danas polagali završni ispit, kao jedan jednistveni test, koji sadrži zadatke iz predmeta Srpski jezik, odnosno maternji, iz predmeta Matematika i iz predmeta Biologija, Geografija, Istorija, Fizika i Hemija, kao i opšte kompetencije, zajedničke za sve društvene nauke.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs. Za one koji ne iskoriste prednost onlajn opcije, listu želja moguće je podneti u papirnom obliku.

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula 2022. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Lista želja će moći da se podnese, takođe putem ovog portala do 6. jula uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula 2022. godine.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track