Po uzoru na aplikaciju HaloBeba, pre nekoliko meseci kreirana i interaktivna verzija - Bebbo dostupna u 11 zemalja!
Foto: Promo

Podrška od na svakom koraku - od rođenja, pa do polaska u prvi razred

Po uzoru na aplikaciju HaloBeba, pre nekoliko meseci kreirana i interaktivna verzija - Bebbo dostupna u 11 zemalja!

Društvo -

Pronađite igre i ideje za razvoj jezika, motoričkih i društvenih veština svog deteta! Već četiri meseca roditelji iz 11 zemalja imaju prilike da preko aplikacije Bebbo prate rast i razvoj svoj deteta od prvog dana, pa sve dok ne krene u školu. Ova interaktivna mobilna aplikacija puna je stručnih saveta, ovde možete da razrešite nedoumice, pročitate važne informacije o ishrani, dojenju, igri, stimulativnim aktivnostima, vakcinaciji, i izazovima koji se odnose na različite uzraste deteta.

Sadržaji su osmišljeni tako da podstiču roditelje u stvaranju boljih prilika za razvoj i najbolji početak života njihovih mališana, a cilj je da njihova iskustva budu ispunjena igrom, interakcijom i zajedništvom. Pomoću Bebbo aplikacijemožete pratiti razvoj deteta na dnevnom nivou i blagovremeno prepoznati potencijalne rizike ili kašnjenja kod dece.

Zajedničkom saradnjom do džepnog savetnika u roditeljstvu

Pre oko godinu dana UNICEF u Srbiji i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd i Nordeus fondacijom pokrenuli su aplikaciju HaloBeba, interaktivni vodič za roditelje male dece, od rođenja do uzrasta od šest godina. Već 2022. godine, ovaj džepni saputnik kroz roditeljstvo značajno je unapređen – dostupan je na Android i Apple uređajima, interaktivniji je i nudi nove specifične funkcije. U međuvremenu, platforma se proširila na 11 novih zemalja, pa je dobila i novo internacionalno ime Bebbo. Ono što je posebno značajno jeste da imate mogućnost da samo zadajete kriterijume kao što su uzrast deteta ili pol deteta. Za korišćenje ove aplikacije vam nije potreban internet se može koristiti i u oflajn režimu.

Čeka vas više od 1.500 članaka i videa

Mila Vuković Jovanović, koordinatorka Programa za rani razvoj UNICEF-a u Srbiji, ističe da biblioteka broji preko 1.500 saveta, članaka, video zapisa i da se kontinuirano ažurira, dok isovremeno aplikacija zauzima malo prostora, svega 250 MB.

  • Platforma je besplatna i nudi i podsetnike o zakazanim terminima lekarskih pregleda, o terminu vakcinacije, obavljenim i nastupajućim vakcinama, kašnjenjima u vakcinaciji, rmogućnost da redovno unosite podatake o težini i visini. Aplikacija je besplatna i mogu paralelno da je koriste oba roditelja. To funkcioniše tako što jedan od njih preuzme aplikaciju i pozove drugog da se priključi, a ovu opciju mogu koristiti i drugi staratelji - bake, deke, tetke i drugi – navodi naša sagovornica.

Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, ističe da nova i unapređena HaloBeba mobilna aplikacija – Bebbo, zapravo, poklon onima koji su najvažniji u prvim godinama života svakog deteta – a to su roditelji!

  • Nudeći praktične smernice i savete, ovaj inovativni alat je korak ka bezbrižnijem i podsticajnom roditeljstvu. Nadamo se da će ova unapređena i poboljšana aplikacija postati saveznik u odrastanju svakog deteta i podrška roditeljima ako imaju bilo kakve nedoumice - izjavila je Kostadinova.

Stručni saveti o roditeljstvu

Prof. dr Dušanka Matijević, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd navela je da savetovalište HaloBeba godišnje pruži skoro 150.000 saveta telefonom, pre svega o nezi dece tokom bolesti, stomačnim grčevima, higijeni i dnevnim rutinama, savetima u vezi dojenja i ishrane, značaju vakcinacije, ali i o stimulaciji razvoja, značaju odnosa roditelja i dece i drugim temama za koje postoji interesovanje.

-Stručan i pravovremen savet telefonom uz izuzetnu ljubaznost sestara, je za mnoge roditelje pravi, lek, koji ih umiri i ohrabri. Izradom aplikacije Bebbo, Zavod i UNICEF su nastavili dugogodišnju uspešnu saradnju u cilju dobrobiti dece – smatra ona.

Nordeus fondacija, kao partner, i stručnjaci kompanije Nordeus bili su instrumentalni za razvoj aplikacije.

Branko Milutinović, generalni direktor Nordeusa i jedan od osnivača Nordeus fondacije, naglasio je da „znanje i tehnologija ne poznaju granice, te da njihova snaga raste deljenjem“.

  • Ovako široko dostupna i besplatna podrška mnogo znači, kako roditeljima, tako i deci, a posebno je neprocenjiva sada, kada su i zdravstveni i obrazovni sistemi pred izazovima pandemije - izjavio je Milutinović.
Bebbo
foto: Promo

Proces razvijanja aplikacije trajao tri godine

Period razvijanja HaloBeba aplikacije trajao je skoro tri godine. Unapređenje srpskog prototipa trajalo je godinu dana i ono je zaokruženo internacionalizacijom aplikacije pod novim imenom Bebbo.

  • U izradi su učestvovali stručnjaci različitih profila, zdravstveni radnici i saradnici Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i telefonskog savetovališta HaloBeba, Instituta za mentalno zdravlje, Udruženja pedijatara Srbije i drugi - kaže Vuković Jovanović i dodaje da postoji veliko interesovanje da se dodatno proširi lista zemalja u kojima Bebbo aplikacija funkcioniše.

Bebbo mobilna aplikacija dostupna je od danas u Google i Apple onlajn prodavnicama. Bebbo je podrška koja treba roditeljima u prvim godinama života njihovog deteta, kako bi pratili rast i razvoj, brinuli o zdravlju i ishrani deteta, pravovremenim pedijatrijskim pregledima i vakcinaciji, ali i brinuli o sebi. Bebbo je unapređenu verzija aplikacije „HaloBeba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ koju su razvili UNICEF u Srbiji i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, zajedno sa telefonskim savetovalištem HaloBeba, a u saradnji sa Nordeus fondacijom. Ova nova Bebbo aplikacija biće dostupna u 11 zemalja i teritorija, na 19 jezičkih varijanti.

Informacije o dojenju, ishrani, vakcinaciji, igri, učenju i zdravlju, najtraženije su među roditeljima, a Bebbo aplikacija nudi upravo odgovore na ova pitanja, kao i na dokazima zasnovane savete u vezi sa zdravljem dece.

  • Nova i unapređena HaloBeba mobilna aplikacija - Bebbo - je naš poklon onima koji su najvažniji u prvim godinama života svakog deteta – a to su roditelji! Nudeći praktične smernice i savete, ovaj inovativni alat je korak ka bezbrižnijem i podsticajnom roditeljstvu. Nadamo se da će ova unapređena i poboljšana aplikacija postati saveznik u odrastanju svakog deteta i podrška roditeljima ako imaju bilo kakve nedoumice. Posebno smo ponosni na činjenicu da je Regionalna kancelarija UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju prepoznala inovativni kvalitet originalne HaloBeba aplikacije, na čijim temeljima je nastala Bebbo aplikacija, i omogućila je da ova nova aplikacija bude dostupna i van granica Srbije -izjavila je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Ovaj sveobuhvatni vodič za roditeljstvo i odrastanje deteta dostupan je korisnicima i Android i iOS uređaja, u onlajn, ali i oflajn modalitetu kada se sadržaj prethodno učita sa interneta. pa će biti dostupna i onima koji nemaju uvek internet konekciju.

-Veliko nam je zadovoljstvo što će savetovalište HaloBeba Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd na ovaj način proširiti i obogatiti podršku koju svakodnevno pruža roditeljima i svima koji se o deci staraju. Savetovalište godišnje pruži skoro 150.000 saveta telefonom, pre svega o nezi dece tokom bolesti, stomačnim grčevima, higijeni i dnevnim rutinama, savetima u vezi dojenja i ishrane, značaju vakcinacije, ali i o stimulaciji razvoja, značaju odnosa roditelja i dece i drugim temama za koje postoji interesovanje. Stručan i pravovremen savet telefonom uz izuzetnu ljubaznost sestara, je za mnoge roditelje pravi, lek, koji ih umiri i ohrabri. Izradom aplikacije Bebbo, Zavod i UNICEF su nastavili dugogodišnju uspešnu saradnju u cilju dobrobiti dece“, izjavila je prof. dr Dušanka Matijević, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Nordeus fondacija, kao partner, i stručnjaci kompanije Nordeus bili su instrumentalni za razvoj aplikacije.

„Znanje i tehnologija ne poznaju granice, već njihova snaga raste deljenjem. Tome u prilog govori i to da ovakav sistem podrške prelazi granice naše zemlje i širi svoj pozitivni uticaj. Ponosni smo zbog prilike da, od prvog dana, doprinesemo svojim znanjem i iskustvom. Ovako široko dostupna i besplatna podrška mnogo znači, kako roditeljima, tako i deci, a posebno je neprocenjiva sada, kada su i zdravstveni i obrazovni sistemi pred izazovima pandemije - izjavio je Branko Milutinović, generalni direktor Nordeusa i jedan od osnivača Nordeus fondacije.

Sadržaj aplikacije može se personalizovati prema uzrastu deteta, a svi podaci se čuvaju na ličnom uređaju korisnika. Mogu ga koristiti oba roditelja istovremeno za jedno ili više dece.

Pomoću aplikacije Bebbo, roditelji mogu da redovno prate rast svog deteta i dobiju preporuke kako da podstaknu napredovanje u skladu sa dečijim uzrastom. Ovaj interaktivni vodič kroz roditeljstvo omogućava roditeljima da evidentiraju preventivne pedijatrijske i druge lekarske preglede, prate kalendar vakcinacije, beleže primljene vakcine, dobiju podsetnik o predstojećim vakcinacijama. Takođe, kada im ponestanu ideje za dnevne aktivnosti sa decom, mogu da konsultuju Bebbo aplikaciju, koja će preporučiti upravo one koje najviše podstiču učenje i razvoj, a tu je i biblioteka saveta sa preko 700 članaka i video zapisa.

Bebbo promotivni video

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track