RGZ RASPISUJE KONKURS ZA 186 RADNIH MESTA: Podmlađivanjem kadra obezbeđen transfer znanja i iskustva
Foto: Printscreen

RGZ RASPISUJE KONKURS ZA 186 RADNIH MESTA: Podmlađivanjem kadra obezbeđen transfer znanja i iskustva

Društvo -

Vlada Srbije dala je saglasnost RGZ-u da otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova.

Konkurs će biti oglašen za 113 lica sa visokom i višom stručnom spremom i biće prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja je lider na polju digitalizacije, a u svom fokusu ima građane i privredu kojima je na usluzi. Na konkursu će biti oglašeno i 71 mesto sa srednjom stručnom spremom i 2 radna mesta sa nižom stručnom spremom.

Od 2018. godine RGZ svake godine je sprovodio konkurse za zapošljavanje i primio u stalni radni odnos 680 mladih stručnjaka iz različitih stručnih i tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, sa čak 55 na 46 godina. Podmlađivanjem kadra Republički geodetski zavod obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

Sa novim konkursom Republički geodetski zavod očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana.

Republički geodetski zavod oglasiće konkurs na veb sajtu RGZ-a, Službe za upravljanje kadrovima i Nacionalne službe za zapošljavanje. Konkurs će biti izvanredna prilika za razvoj karijere za sve kandidate koji žele da kroz konkursni proces pokažu svoja stručna znanja i kompetencije. Svaki kandidat koji iskaže interesovanje da se priključi RGZ-u imaće priliku da u procesu testiranja dobije objektivnu ocenu svojih sposobnosti i znanja.

O toku konkursa svi kandidati će biti blagovremeno obaveštavani na sajtu RGZ-a.

Republički geodetski zavod će i u buduće voditi računa da unapredi kadrovska rešenja kroz javne i interne konkurse koji daju mogućnost za napredovanje najboljim kandidatima.

(Kurir.rs/RGZ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja