VUČIĆ OBIŠAO I GOLIJU: Ovo je možda najlepša priroda koju sam video, za dva sata će se stizati ovuda auto-putem! FOTO, VIDEO
Foto: Kurir

poseta moravičkom okrugu

VUČIĆ OBIŠAO I GOLIJU: Ovo je možda najlepša priroda koju sam video, za dva sata će se stizati ovuda auto-putem! FOTO, VIDEO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Moravičkom okrugu, gde je, posle Radaljeva i Kumanice, obišao Goliju. Predsednik je prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma na ovoj planini.

- Ovo je možda najlepša priroda koju sam video, nikada nisam bio ovde, rekao je predsednik Srbije obilazeći Goliju.

1 / 11 Foto: Kurir

- Za dva sata će se stizati ovuda auto-putem i uskoro može Golija da bude vrednija i od Kopaonika i od Zlatibora - dodao je Vučić.

Predsednika je oduševio pogled na padine Golije.- Ovo je prelepo, priroda je prelepa, to nema ni na Zlatiboru - rekao je Vučić.

00:20

Vučića u Odvraćenici dočekao narod

Skijalište je kapaciteta 1.000 skijaša na sat, što je u poređenju sa onim na Kopaoniku i 10 puta manje. Predsednik je insistirao na tome da skijalište bude veće, sa većim kapacitetima i istakao da je važno dovesti što više hotela.

Predstavnici opštine Ivanjica zamolili su ga da se Golija ne pretvori u Zlatibor, odnosno da ne bude toliko individualne gradnje.

- To je na predsednicima opština, nadam se i ja da neće tako biti - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, golija
foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik je razgovarao sa izvođačima radova, ističući da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetne važnosti za sve opštine Moravičkog okruga.

- Rešite to oko finansiranja što pre, molim vas, i ubrzajte koliko možete. Uskoro se ekselencija Čen Bo vraća u zemlju i nadam se da će i ona pomoći - rekao je predsednik.

Ističe da je 70 odsto ove deonice mostovi, tuneli i vijadukti i da verovatno nema teže deonice za izgradnju u Evropi.

- Ipak to će mnogo značiti za Ivanjicu. Postaćete od slabo razvijenije opštine jedna od najrazvijenijih - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Golija
foto: Kurir

Moramo da gradimo pažljivo i koordinisano, suštinski i vredno. Hoćemo da nam za manje od godinu dana počne izgradnja hotelskih kompleksa, istovremeno sa skijaškim. Moramo da uradimo kompletnu i putnu i elektro infrastrukturu. Moramo da sredimo vodu, gas, mnogo je sve to teško. Usred ničega gradimo nešto što treba da bude budućnost Srbije, ali će to povezati Kopaonik, Taru i biće pravo uživanje za skijaše.

Na pitanje da li će i kako Srbija odgovoriti na zahteve Rezolucije Evropskog parlamenta u Strazburu odgovorioje: "Ne pada nam napamet da razmatramo rezoluciju!!

Kurir. rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track