PORODICA DANIMA TRAGA ZA SILVIJOM IZ IRIGA: Najmlađe dete me svaki dan pita gde je mama, kažem da je na putu, ne znam šta drugo
Foto: Printscreen/Facebook

muke

PORODICA DANIMA TRAGA ZA SILVIJOM IZ IRIGA: Najmlađe dete me svaki dan pita gde je mama, kažem da je na putu, ne znam šta drugo

Društvo -

Najmlađe dete ima tri godine, vezano je za mamu, svaki dan me pita gde je i kada će doći. Ja kažem da je mama na putu jer ni sam ne znam šta bih im drugo rekao kada ni ja ne znam...

Ovim rečima teške dane koje provodi bez nevenčane supruge prepričava za medije Mihalik Andraš, muž Silvije Varoši iz Iriga, koja je nestala 1. jula u jutarnjim časovima, nakon što je izašla iz svoje kuće. Kako je ispričao Silvijin suprug, u danima koji su prethodili njenom nestanku, ništa nije slutilo da će otići od kuće.

- Bila nam je čak i jedna prijateljica, svi smo zajedno sedeli i šalili se. Nije bila neraspoložena, nismo sve svađali, u kući je vladala sloga i mir. I tog jutra, kao što to činim svaki dan, ustao sam rano za posao, poljubio svu decu i nju i otišao. Dogovorili smo se i šta ćemo raditi tog dana kada se vratim sa posla. Baš ništa nije izgledalo kao da će otići - priča zabrinuti Mihalik Andraš.

Istog dana, kad se vratio sa posla, otišao je kod komšije da mu pomogne. Tada je saznao da se njegova supruga nije vratila sa posla.

- Pozvao sam njenog kolegu i on mi je rekao da tog dana nije ni dolazila. Tada sam shvatio da nešto nije u redu i prijavili smo nestanak. Od tog dana je tražimo bez prestanka. Uspeli smo da rekonstruišemo kuda se kretala jer mi je rečeno da je iz kuće izašla oko 6.15 sati, a onda su je videli kako ide ka Iriškom vencu. Negde oko 7.30 sati joj se gubi svaki trag. Tražili smo i proveravali, svuda sam pomislio da bi mogla da ode, pitao prijatelje... Ali uzalud. Što se kod nas kaže "ni traga, ni glasa" - prepričava Andraš.

Ovo nije prvi put da Silvija odlazi od kuće, otkriva njen suprug. Pre osam godina je takođe otišla i nije se javila ukućanima, a onda su je pronašli iznemoglu na jednoj njivi.

Ovog puta, kaže, Silvija je kuću napustila ostavivši dokumenta i telefon, a sa sobom je ponela nekoliko majici, pantalone, patike i žutu kapu. Zbrinut je jer nijedna informacija koju su do sada dobijali nije rezultirala pronalaskom.

- Odlazimo na svako mesto gde nam kažu da je viđena. Ja radim, otac sam osmoro dece, dvoje su iz prethodnog braka i oni su svoji ljudi. Teško izdržavamo sve troškove koje imamo ovih dana i samo se molim da je što pre pronađemo živu i zdravu, da se vrati svojoj kući, svojoj deci i da nastavimo naš normalan život. Silvija je puno radila, puno poslova je preuzimala na sebe i žao mi je zbog toga - kaže zabrinuti suprug.

Dodaje da joj je nedavno sugerisao i da bi trebalo da se i zvanično venčaju kako bi nasledila njegovu penziju, ako se njemu nešto dogodi, da ima makar kakvu sigurnost.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track