UČENIK RAZREDNOJ KOJA PREDAJE SRPSKI JEZIK POSTAVIO JEDNO PITANJE I OSTAVIO JE BEZ TEKSTA: Nije znala šta je snašlo (FOTO)
nastavnica srpskog jezika, Foto: Profimedia

hit!

UČENIK RAZREDNOJ KOJA PREDAJE SRPSKI JEZIK POSTAVIO JEDNO PITANJE I OSTAVIO JE BEZ TEKSTA: Nije znala šta je snašlo (FOTO)

Društvo -

Iz dana u dan svedočimo raznim promenama posebno kod mlađih generacija i to na svakom polju. Počev od ponašanja, načina odevanja, pa do načina komunikacije kako među vršnjacima, tako i među starijima.

Upravo zbog načina obraćanja najšokantniji odnosi budu između mlađih i starijih, odnosno između učenika, tinejdžera ili adolescenata i starijih odnosno roditelja, rodbine, komšija ili nastavnika i profesora u školi.

Takvu sliku odnosa današnjih generacija prema starijima najbolje opisuje jedna rečenica, odnosno pitanje koje je učenik uputio svojoj razrednoj, koja je bila šokirana načinom obraćanja.

škola, nastavnica, profesorka
foto: Profimedia

Na tviteru je objavila rečenicu koju joj je učenik poslao uz opis "Ćutim, svaki komentar je suvišan".

Naime, u poruci koju je učenik poslao piše: "Si u školi razredna".

tvit
foto: Printskrin Tviter

Ovaj tvit nastavnice, koja inače predaje srpski jezik, pokrenuo je brdo komentara tviteraša.

- Treba da dođe po diplomu - dodala je razredna u jednom od komentara:

- Ovaj učenik je sa razrednom na "ti" - pitao je jedan od korisnika, dok je drugi u neverici napisao da li se zaista ovako obratio razrednoj.

- Učenik se raspituje da li sam u školi da dođe po diplomu - pojasnila je profesorka.

Podstaknuti ovakvim obraćanjem učenika razrednoj mnogi korisnici tvitera su u komentarima opisali svoje odnose sa sadašnjim ili bivšim profesorima.

- Ja 20 godina posle srednje izađem sa razrednom na kafu, divan je odnos imala sa celim odeljenjem, a nije ni puno starija od nas i ne mogu da se prebacim na "ti". Uz njeno silno insistiranje da ne persiram, ali mi je stalno haos u glavi - navodi se u jednom komentaru, a u drugom stoji:

1 / 2 Foto: Printskrin Tviter

- Moja profesorka srpskog iz gimnazije je starija od mene 12 godina i dalje joj persiram. Većini starijijih koleginica perisram. Kad neko insistira da pređemo na "ti", krenem čas "ti", a čas "vi", a onda izbegnem direktno obraćanje.

- Meni je učenik jednom u grupi kada mu nisam odgovorila nakon prve poruke napisao "op", valjda da me dozove...

- Meni su moji slali pijane poruke sa žurke - piše u komentarima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:58

AKCIJA POŠUMLJAVANJA NA NOVOM NEOGRADU: Učenici OŠ Ljuba Nenadović zajedno sa Pokretom gorana Srbije posadili 150 sadnica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track