DEVOJČICA OD 16 GODINA SE VRAĆA U 5 SATI UJUTRU KUĆI, ALI NE SA ŽURKE: Majka na tviteru objavila ovo i postavila JEDNO PITANJE!
izlasci tinejdžera do rane zore, Foto: Shutterstock

PROBLEMATIKA

DEVOJČICA OD 16 GODINA SE VRAĆA U 5 SATI UJUTRU KUĆI, ALI NE SA ŽURKE: Majka na tviteru objavila ovo i postavila JEDNO PITANJE!

Društvo -

Svedoci smo toga da se današnje generacije dosta razlikuju od generacija svojih roditelja po mnogo čemu, a jaz koji se javlja između njih je, čini se, sve veći.

Zbog toga su roditelji nekada skloni tome da se sa svojim prijateljima, roditeljima ili pak pratiocima na društvenim mrežama posavetuju o vaspitanju današnje dece.

Tako je ovaj put jedna majka na svom tviter nalogu objavila tvit u kome je svoje pratioce pitala da li je u redu da devojčica od 16 godina dolazi u pet ujutru kući.

- Da li je u redu da se žensko dete vrati iz grada u 5 sati i 8 minuta ujutru? Nije žurka u pitanju. Dete ima 16 godina i osam meseci. Hvala - upitala je majka.

Pratioci su u komentarima ispod tvita napisali svoja viđenja ovog problema i bili saglasni oko toga da sve zavisi od odnosa između roditelja i deteta.

provod, noćni provod, diskoteka
foto: Shutterstock/Roman Samborskyi

- Nema jedinstvenog recepta za svako dete i svakog roditelja. Sve je u tom odnosu, između vas. Ako je poverenje maksimum i ako je samosvest prisutna nebitne su godine i nebitno je vreme, ubijati duh u njima tipa: "Do 12 da si kući" ne daje nikakve rezultate. Moje mišljenje barem - navodi se u jednom komentaru, a u drugom stoji:

- Pogledajte sebe kada ste bili 16 godina i osam meseci da li ste se vraćali kući u pet sati i osam minuta - upitao je jedan korisnik.

- Ne postoji zakazano i određeno vreme za gluposti. Suština je u poverenju, komunikaciji sa detetom. Imam tri ćerke, dve su u belom svetu, a treća od 18 godina izlazi i dolazi i ranije i kasnije kao što su i njenje starije sestre radile. I pre 16. godine odličan je đak i imam poverenja - napisala je jedna majka, a druga kratko dodala:

- Ako znate gde je bila to je okej.

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Roditelji doživeli nervni slom kad su videli šta je sin uradio sa kućom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track