DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: Bojana nije postala đak generacije, ali kikindsku Tehničku školu nosi u srcu zbog OVOG (FOTO)
Foto: Kurir/S.U.

imala operativni zahvat

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: Bojana nije postala đak generacije, ali kikindsku Tehničku školu nosi u srcu zbog OVOG (FOTO)

Srbija -

Bojana Radivojević iz Novog Bečeja nije postala đak generacije kikindske Tehničke škole, ali će je, kako kaže, zauvek nositi u srcu. Da se dobro dobrim vraća, uverila se dok je pohađala ovu školu. Priča nam dan nakon operativnog zahvata, ima problema s vidom:

- Vidim duplo, pa nosim flaster na oku. Nije prijatno, naročito kad treba da hodam ili čitam. Tokom školovanja, stanovala sam u Domu učenika. Domari su me svakodnevno vozili iz ove ustanove do Tehničke škole i nazad. Kad god sam imala neki problem, nastojali su da ga reše. Bili su više od prijatelja i saradnika, a u nekim trenucima poput roditelja. Brane, Mile i Svetozar puno su mi pomogli. I ne samo oni - kaže Bojana i nastavlja:

Bojana Radivojević, Novi Bečej
foto: Kurir/S.U.

- Društvo iz razreda, profesori i direktorka Milanka Halilović takođe su prema meni bili divni. Naročitu pažnju i podršku pružala mi je moja razreda. Profesorka Jasmina Almaši bila mi je poput druge majke - priznaje Bojana.

Bojana Radivojević, Novi Bečej
foto: Kurir/S.U.

Iznenađenje koje su joj prošle godine priredili, posebno je dirnulu sjajnu učenicu:

- Profesori i direktorka, zajedno sa zaposlenima u Domu učenika, dogovorili su se da mi kupe laptop. Kad me je direktorica pozvala u kancelariju, bila sam spremna na sve. Iznenađenje je bilo potpuno - priznaje Bojana i dodaje da im se na maturskoj večeri zahvalila:

Bojana Radivojević, Novi Bečej
foto: Kurir/S.U.

- Napisala sam govor i zamolila razrednu da se obratim učenicima i profesorima. Imala sam potrebu da im se javno zahvalim na svemu. I tu iznenađenjima nije bio kraj. Tehnička škola darivala mi je vaučer u iznosu od 20.000 dinara i autobiografije Nikole Tesle i Mihajla Pupina.

Za nju najbolja

Upisala sam Visoku tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu, smer informacione tehnologije. Svima od srca preporučujem da upišu Tehničku školu. U rodbnom Novom Bečeju, značajnom broju budućih srednjoškolaca ispričala sam kakva je to škola. Za mene najbolja - podlvlači Bojana.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track