TURISTI, NE BRINITE! Gde god da putujete, ZA OVO NE MORATE DA STREPITE, procedura na granicama zbog korone je i dalje ovakva!
Granica Grčka / Ilustracija, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Virus i letovanje

TURISTI, NE BRINITE! Gde god da putujete, ZA OVO NE MORATE DA STREPITE, procedura na granicama zbog korone je i dalje ovakva!

Društvo -

Iako broj obolelih od kovida raste u mnogim zemljama, infektolozi su optimistični jer ova varijanta omikrona daje blažu kliničku sliku.

Porast broja zaraženih koronavirusom kako u Srbiji tako i u celoj Evropi ne treba da zabrinjava, kažu stručnjaci, koji ističu da varijanta omikrona koja je trenutno zastupljena ne stvara teže kliničke slike.

Tako se u jeku turističke sezone ne očekuje ni promena procedura na granicama, te će svako ko krene u bilo koje letovalište bez bilo kakvih kovid pasoša i dokumentacije stići do tamo.

More / Ilustracija
More / Ilustracija foto: Profimedia

- Turisti koji planiraju odmor moraju da budu odgovorni. Savet je da se nose maske u zatvorenom, a turisti virus svakako ne mogu dobiti na plaži. Oprez je bitan u restoranima, kafićima, marketima. Dobra stvar je što ova varijanta omikrona daje blažu kliničku sliku - rekao je infektolog prof. dr Žarko Ranković za Kurir.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

00:42

NEMA SUMNJE DA ĆE GRČKA I DOGODINE BITI HIT! Srbi dobili veliku OLAKŠICU, jasno je što svi tamo hrle na letovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track