METEOROLOG OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU DO KRAJA NEDELJE: Najavio i do 38 stepeni, a evo i kada! Neće vam se dopasti
čeka nas novi tropski talas, Foto: Kurir televizija, Shutterstock

vremenska prognoza za naredne dane

METEOROLOG OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU DO KRAJA NEDELJE: Najavio i do 38 stepeni, a evo i kada! Neće vam se dopasti

Društvo -

Iako je početak avgusta u Srbiji obeležilo osveženje na celoj teritoriji naše zemlje, meteorolozi najavljuju da nas paklene vrućine čekaju već od danas, a u petak nas čeka i do 38 stepeni Celzijusa.

Prema najavama meteorologa Đorđa Đurića danas će maksimalna temperatura biti od 30 do 34 stepena Celzijusa, dok će u Beogradu biti do 32.

- Maksimalna temperatura u četvrtak i u subotu biće i preko 35 stepeni Celzijusa, a najvrelije biće u petak, uz maksimalne temperature i do 38 stepeni. Inače, noći do četvrtka će biti vrlo ugodne, u mnogim predelima i sveže, da bi petak i vikend ponovo doneli tople noći u Beogradu i na severu Srbije i tropske sa vrednostima iznad 20 stepeni - napisao je Đurić na Fejsbuku i dodao:

- Prema trenutnim prognozama, drugog dana vikenda očekuje se destabilizacija atmosfere, pa se uz promenljivo oblačno vreme očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode. Ponovo će se uspostaviti severno strujanje, pa će doći do blagog osveženja i pada temperatura na vrednosti oko 30 stepeni.

Ovo osveženje bilo bi kratkog daha, jer se već oko 8. avgusta ponovo očekuje sunčano i veoma toplo vreme, uz maksimalne temperature oko 35 stepeni, ali ne zadugo. Oko 10. avgusta usledilo bi osveženje sa pljuskovima i grmljavinom i nestabilnije i prijatnije vreme potrajalo bi zasigurno do sredine meseca, uz maksimalne temperature ispod 30 stepeni - najavio je meteorolog.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track