01:09

NA NAŠIM PUTEVIMA GINU PROSEČNO 2 OSOBE! Okanović za Kurir TV: Ako niste vezani na zadnjem sedištu MOŽETE USMRTITI VOZAČA

otvoreno

NA NAŠIM PUTEVIMA GINU PROSEČNO 2 OSOBE! Okanović za Kurir TV: Ako niste vezani na zadnjem sedištu MOŽETE USMRTITI VOZAČA

Društvo -

Ovih dana prosečno na našim putevima ginu dve osobe i to najviše u automobilima, saopštio je direktor komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

U julu su na putevima stradale 52 osobe. Velika smene turista i pojačan sabraćaj na auto-putevima, magistralnim i regionalnim putevima u zemlji prate i pojačane policijske kontrole.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Najveći problem je u nama. Saobraćajne nezgode se dešavaju zbog neispravnih puteva i neispravnih vozila, ali najpre zbog ljudske greške. Ovih dana prosečno na našim putevima ginu dve osobe i to najviše u automobilima. Nikada niste vezali pojas na zadnjem sedištu? Sada je pravo vreme da to uradite. Ako niste vezani na zadnjem sedištu, a udarite u neku prepreku pri brzini od 50 kilometara na čas. Vi ćete tog nekoga ispred vas udariti brzinom od 50 kilometara na čas i taj udarac će biti kao da ste pali sa 4. sprata na tu osobu. Razmišljajte, ispred vas može biti vaš roditelj ili prijatelj i možete baš vi da ga usmrtite - rekao je Okanović u uključenju za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:07

OBOREN MOTOCIKLISTA NA AUTO-PUTU: Saobraćajna nezgoda kod aerodroma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track