POLICIJA OTKRILA KADA NEMA ČEKANJA NA GRANICI SA CG: Možete da prođete bez gužvi samo u OVO VREME
Foto: screenshot AMSS

POLICIJA OTKRILA KADA NEMA ČEKANJA NA GRANICI SA CG: Možete da prođete bez gužvi samo u OVO VREME

Društvo -

Polovina avgusta je takođe vreme kada je veliki broj građana Srbije ode na odmor u Crnu Goru.

Još jednu smenu turista, 15. avgusta obeležili su ogromni zastoji i višesatna čekanja. Kilometrska kolona rano jutros formirana je na graničnim prelazima Gostun i Dobrakovo.

Prema podacima Uprave policije Crne Gore, najopterećeniji su bili granični prelazi prema Republici Srbiji (Dobrakovo, Ranče i Dračenovac, prema Republici Albaniji (Božaj i Sukobin) i Bosni i Hercegovini (Sitnica, Šćepan Polje, Vraćenovići ), kao i Debeli Brijeg (prema Republici Hrvatskoj).

Ističe se da zastoje nastoje da svedu na minimum u skladu sa planom mera i aktivnosti za pojednostavljenje graničnih procedura za vrijeme turističke sezone.

Granični prelaz Gostun
Granični prelaz Gostunfoto: Carina Srbije

- Kada je reč o susednim graničnim prelazima, kao primer navodimo GP Gostun sa Republikom Srbija gde su zadržavanja duža (radovi koji se izvode neposredno pre ovog graničnog prelaza na teritoriji Republike Srbije, naizmenično regulisanje saobraćaja, propuštanje na semaforima gde se izvode radovi). Prilikom stvaranja velike gužve službenici na GP Gostun vrše minimalnu graničnu proveru pa tako imamo priliv velikog broja motornih vozila i lica što utiče da se stvaraju kilometarske kolone na našem graničnom prelazu – kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Iz Uprave navode da se, na osnovu dosadašnje prakse, pokazalo da su najduža zadržavanja na graničnim prelazima u večernjim i jutarnjim časovima, dok su manje gužve u poslijepodnevnim časovima. Takođe, najmanji promet putnika i vozila je posle ponoći, odnosno od 1.00 do 4.00 ujutru, kada su čekanja minimalna.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track