FONDACIJA HUMANA SRCA POSTAVLJA KUĆICE ŽELJA U 4 GRADA SRBIJE: Novogodišnja radost za decu iz slabije razvijenih opština!
Foto: Humana srca

Mala dela za velike osmehe

FONDACIJA HUMANA SRCA POSTAVLJA KUĆICE ŽELJA U 4 GRADA SRBIJE: Novogodišnja radost za decu iz slabije razvijenih opština!

Društvo -

Fondacija Humana srca je osnovana u aprilu 2022. godine u Beogradu, a cilj Fondacije jeste promovisanje, zaštita i unapređenje humanitarnih aktivnosti, kroz pružanje svih vidova pomoći ugroženim kategorijama društva, pogotovo deci i mladima.

Osnivač i upravitelj fondacije Danijela Vasilijević i izvršni direktor Nikolina Đujić su imale viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Republike Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivijim i direktnijim.

Imajući u vidu da su obe trostruke mame, odluka o ciljnoj gupi, koju čine deca i omladina je bila prirodna, pa tako i želja da svojim radom pomognu u kreiranju srećnog detinjstva za svu decu u Srbiji.

Misija Fondacije je da sprovođenjem svojih projektnih aktivnosti poboljša kvalitet života ljudi iz ugroženih i ranjivih kategorija društva. Naš rad se ne zasniva samo na pružanju finansijske i materijalne pomoći, već i na obezbeđivanju znanja i veština, koje će doprineti kvalitetu života ljudi, posebno najmlađih i na taj način obezbediti održivost i dugoročnost jednom sprovedenih projekata, a kroz realizaciju posebnih ciljeva Fondacije usmerenih na ove kategorije društva, kao i očuvanje tradicionalnih vrednosti.

Projekat „Poželi želju“

Prvi, veliki samostalni projekat fondacije je projekat „Poželi želju“. Cilj projekta je da se deci i mladima koji žive u slabije razvijenim opštinama Republike Srbije ispune novogodišnje želje. Imajući u vidu ograničene finansijske mogućnosti stanovništva koje živi u ruralnim i slabije razvijenim sredinama, došli smo na ideju da realizujemo projekat kojim ćemo ispuniti želje i obradovati naše najmlađe sugrađane i na taj način doprineti unapređenju kvaliteta njihovog života.

Humana srca
foto: Humana srca

Ciljna grupa projekta, u 2022. godini su deca i mladi koji žive na teritoriji opština Varvarin, Blace i Bela Crkva.

Na trgovima opština biće postavljene kućice želja u koje će deca, učenici osnovnih škola, od 1. do 8. razreda ubacivati svoje želje. Kućice će biti na trgovima opština postavljene mesec dana. Želje će biti napisane u vidu literalnog sastava na specijalno kreiranim obrascima, na temu „Moja novogodišnja želja“. Deca i roditelji/zakonski staratelji će u obrasce unositi i druge lične podatke, neophodne za realizaciju želja.

Nakon mesec dana, kućice će biti uklonjene i formiraće se komisija, koju će činiti predstavnici Fondacije i opštine. Komisija će odabrati želje koje će biti ispunjene, a u skladu sa: najlepšim opisom želje, ostvarivošću želje i prikupljenim sredstvima. Deca, čije želje budu izabrane će o istom biti obaveštene preko svojih roditelja/zakonskih staratelja. Ispunjavanje želja planirano je za period novogodišnjih i božićnih praznika 2023. godine.

Humana srca
foto: Humana srca

Rad fondacije i projekta „Poželi želju“ su podržale mnoge državne institucije. Najveću podršku fondacija dobija od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, čija je pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i počasni član fondacije. Prvo otvaranje projekta održano je u opštini Blace 19.08.2022. godine, na manifestaciji „Dani šljive“, koja se tradicionalno svake godine održava u ovom kraju. Kućicu želja je pored pšredstavnika Fondacije i opštine Blace, otvorila i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Otvaranje projekta u opštini Bela Crkva je planirano za 03.09.2022. godine, u gradskom parku uz prigodan kulturno-umetnički program, dok je otvaranje projekta u Varvarinu planirano na Etno festivalu, koji će se u ovoj opštini održati u periodu 21.-23.09.2022. godine.

Za detaljnije informacije o Fondaciji i aktivnostima koje sprovodi, možete se informisati putem zvaničnog sajta www.humanasrca.rs, kao i posetom našim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

(Kurir.rs / Humana srca)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track