DŽUMBUS NA TVITERU ZBOG SAŠINIH REČI O SRBIMA: Letovanje u Hrvatskoj vam je statusni simbol! Malo sick, ako se mene pita (TVIT)
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Twitter

novi trend nije promakao tviterašu iz srbije

DŽUMBUS NA TVITERU ZBOG SAŠINIH REČI O SRBIMA: Letovanje u Hrvatskoj vam je statusni simbol! Malo sick, ako se mene pita (TVIT)

Društvo -

BEOGRAD - Boravak na hrvatskom delu Jadrana tokom letnjih meseci, ponovo je postao drag trend kod jednog dela turista iz Srbije. Upravo zato, jedna objava sa Tvitera, postala je viralna na ovoj društvenoj mreži.

Čisto more, guste borove šume, netaknuta priroda, ali i sećanje na prve odlaske sa porodicom u Split, Dubrovnik, Istru, samo su neki od razloga zbog čega se turisti iz Srbije sve češće odlučuju da letnji odmor provedu baš na hrvatskom delu Jadrana.

To nije promaklo jednom od tviteraša iz Srbije, Saši, koji je naveo kako je to "moralni integritet druge Srbije", kao i želja da se na taj način, ljudi identifikuju sa određenom klasom.

"Letovanje u Hrvatskoj je u Srbiji postalo neka vrsta virue signallinga druge Srbije, socijalni wink wink, znak kulturnog pripadanja i identifikacije sa određenom klasom, statusni simbol. Malo sick, ako se mene pita.", napisao je on i pokrenuo živopisnu raspravu.

Saša, letovanje, Hrvatska, tvit, Tviter, Statusni Simboli
foto: Twitter Printscreen

Među prvima su se oglasili oni koji su dugogodišnji turisti na hrvatskom delu Jadrana.

"Kao dete sam bio samo u Hrvatskoj, kao stariji već 15 godina idem, i ne znam gde ima bliže a lepše obale, čarobnih gradića, mirisa mora i saliniteta vode. Idem jer mi je duši lepo, ne gledam nikakve statusne nebuloze..", objasnio je ovaj tviteraš.

Sledeći komentar je bio kraći, ali i direktniji.

"Ja letujem u Hrvatskoj i ništa od toga što ste naveli nije tačno.", glasio je stav ovog tviteraša.

Stil pisanja, odnosno, način na koji je Saša izrazio svoje mišljenje, bio je trn u oku većini. "tagajte se ja sam malo sick", "Wink wink narode!", samo su neki od njih.

Takođe, bilo je i onih koji su zagovarali tezu "ko hoće i ima nek letuje gde želi i kako želi".

"Ako ti je takav pogled na svet, onda si u pravu. Neka brate letuje gde ko hoće, ako može. Meni je veći debilizam podići kredit za more. Idiotluk tačnije, bez obzira gde trošiš", kratko je napisao ovaj tviteraš.

Kurir.rs/Blic/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja