IZMEĐU KURVI KOJE SE NUDE IZABRAĆU JEFTINIJU! Drašković otkrio šta je Sloba mislio o Šešelju: On je lud, najveće zlo u politici
Foto: EPA Saša Stanković, BETA Amir Hamzagić

šok detalji iz memoara

IZMEĐU KURVI KOJE SE NUDE IZABRAĆU JEFTINIJU! Drašković otkrio šta je Sloba mislio o Šešelju: On je lud, najveće zlo u politici

Politika -

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković objavio je danas memoare "Ožiljci života" (u izdanju "Lagune"), gde je otkrio brojne detalje iz turbulentnih devedesetih godina.

Između ostalog, Drašković je u knjizi prepričao i kako je izgledao njegov prvi susret s Miloševićem 19. februara 1994. godine. Milošević je tada hteo da pravi vladu narodnog jedinstva, pa je Draškoviću, odnosno Deposu, ponudio da uđe u vlast.

Tako su se u razgovoru dotakli i lidera drugih stranaka, među kojima i šefa SRS Vojislava Šešelja. Drašković piše u knjizi da je Milošević za Šešelja rekao da je "ništa, obična vagabunda, to je najveće zlo na našoj političkoj sceni".

Milošević je tada govorio i o tadašnjem lideru DS Zoranu Đinđiću rekavši: "On mene ucenjuje. Zahteva da SPO ne uđe u vladu narodnog jedinstva i da on mora biti premijer. Malo morgen!"

Na to mu je Drašković uzvratio: "Priča se da ste mu to, pre izbora, i obećali. Sad nemate kud.", a Milošević mu je odgovorio: "Varate se. Uvek ja imam kud. Između kurvi koje mi se nude izabraću jeftiniju..."

Slobodan Milošević, Vuk Drašković
foto: Printscreen/Youtube, EPA/Saša Stanković, Marina Lopičić

O Šešelju su Drašković i Milošević razgovarali i uoči bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. Lider SPO je tada Miloševića posavetovao kako možda može da "zaustavi bombe" - rekao mu je da ne šalje bandite na Kosovo, da poštuje sporazum sa Holbrukom, da ne preti Vokeru i OEBS i da "zaveže usta Šešelju".

Na to je Milošević planuo i rekao: "Šešelj je lud i ja mu ništa ne mogu. Jebala ga federacija s Rusijom i Belorusijom. Ja nešto petljam i ponižavam se da odobrovoljim ove na zapadu, a on mi ruši sve što sazidam".

B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja