DELIM S VAMA JOŠ SLIKA S ISPRAĆAJA MOJE KUME KRALJICE I PRIJEMA KOD UJAKA ČARLSA: Evo gde su Karađorđevići stajali na sahrani FOTO
Foto: Sky News Printscreen

sahrana elizabete druge u londonu

DELIM S VAMA JOŠ SLIKA S ISPRAĆAJA MOJE KUME KRALJICE I PRIJEMA KOD UJAKA ČARLSA: Evo gde su Karađorđevići stajali na sahrani FOTO

Društvo -

BEOGRAD - Bračni par Karađorđević - princ Aleksandar i njegova supruga princeza Katarina, prisustvovali su sahrani britanske kraljice Elizabete Druge u Londonu početkom ove nedelje.

Tim povodom, Karađorđevići su se oglasili i na Instagramu gde su postavili seriju fotografija sa sahrane uz sledeću objavu:

- Delim sa vama još slika sa ispraćaja moje kume, Nj.V. Kraljice Elizabete Druge, na njen večni počinak, kao i sa prijema kod NjV Kralja Čarlsa Trećeg, mog ujaka, dan pre.

Aleksandar Karađorđević
foto: Instagram Printscreen

To je bio zaista veoma emotivan dan, pun oživljenih sećanja i dragih uspomena na jednu izuzetnu ženu, napisao je princ Aleksandar.

U objavi je dodao i sledeće:

Moja supruga princeza Katarina i ja smo prisustvovali danas u Londonu državnoj sahrani Nj.V. kraljice Elizabete II, moje kume. Prethodnog dana, u nedelju, 18. septembra, bili smo na prijemu za kraljevske porodice i šefove država, koji su priredili Nj. V. kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila u Bakingemskoj palati. Istog dana smo takođe odali poštu pokojnoj kraljici na odru u Vestminsterskom holu.

sahrana, Kraljica Elizabeta, Vestminsterska opatija, Aleksandar Karađorđević, Katarina Karađorđević
foto: Sky News Printscreen

Ovo je veoma tužan dan, dan kada smo rekli poslednje zbogom i oprostili se od moje kume, izuzetnog monarha koji je neizbrisivo obeležio vreme u kom živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva.

Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali ćemo ga brižljivo čuvati. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi.

Siguran sam da će moj dragi ujak, Nj.V. kralj Čarls III biti dostojan sledbenik svoje velike majke, i znam da će on, sa istom odanošću i odlučnošću koju je imala kraljica Elizabeta II, služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih krunskih zemalja Komonvelta. Kraljičin sjajan, izuzetan primer vodiće ga u obavljanju njegove važne dužnosti, zaključio je Karađorđević na Instagramu.

Kurir.rs/Instagram

Bonus video:

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track