DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Impresivan govor Vučića u Njujorku, ali neki se prave da ne čuju! Cela Srbija treba da stane uz predsednika
Foto: Printscreen/PinkTV

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Impresivan govor Vučića u Njujorku, ali neki se prave da ne čuju! Cela Srbija treba da stane uz predsednika

Politika -

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je danas da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pokazao da Srbija samo želi da se poštuje međunarodno pravo.

„Očekujem da neki sa tog najvećeg svetskog političkog skupa bar promene stav prema Srbiji, pre svega to očekujem od onih u Evropskoj uniji“, naveo je Marković Palma, a saopštila JS.

Na konferenciji za novinare u Jagodini, Marković je kazao da očekuje i da se smanji pritisak na Srbiju po pitanju uvođenja sankcija Rusiji.

"Sankcije nisu i neće doprineti da rat u Ukrajini prestane i da nam ne diraju svetu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju. Bolju i jasniju poruku Aleksandra Vučić nije mogao da pošalje, ali čini se da se neki prave da ne čuju. Srbija nikada neće da se odrekne svojih prijatelja, a oni drugi nam nisu neprijatelji, ali imaju neke svoje interese. Srbija ima svoj interes i ne sedi na dve stolice, nego sedi na srpskoj stolici i svi u Srbiji treba da podrže predsednika Vučića u njegovoj borbi za očuvanje državnih i nacionalnih interesa i svi treba da stanemo iza predsednika Srbije. Nikada nam nije bilo potrebnjije jedinstvo nego danas. Srbija želi da što pre stane rat u Ukrajini", izjavio je Palma.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track