PRETI NAM KORONA I UDAR GRIPA JAČI NEGO IKAD! Lekari upozoravaju: Za ove grupe vakcinacija OBAVEZNA! Evo kad je pravo vreme
Foto: EPA/DAVE MUSTAINE

kurir televizija

PRETI NAM KORONA I UDAR GRIPA JAČI NEGO IKAD! Lekari upozoravaju: Za ove grupe vakcinacija OBAVEZNA! Evo kad je pravo vreme

Društvo -

Dok se spremamo za novi talas korone, stize nam i grip. Epidemiolozi kažu da će udar gripa ove sezone biti jači nego ikad, zato što smo skinuli zaštitne maske.

Dr Leposava Garotić Ilić, načelnica Jedinice za imunizaciju GZZZ istakla je da u Srbiju uskoro stiže vakcina protiv gripa, koja je ujedno i najefikasnije sredstvo za borbu protiv ove bolesti.

vakcinacija protiv gripa
foto: Kurir televizija

- Vakcina je najefikasnija za zaštitu od gripa i preporuka je da se svi koji su osetljiva grupa, a to su svi oni koji su stariji od šest meseci, a imaju hronične plućne i respiratorne bolesti, sa neurološkim poremećajima, bubrežnim disfunkcijama, svi koji imaju metaboličke poremećanje, oni sa malignim oboljenjima, trudnice, starije osobe od 65 godina, preporuka je da se vakcinišu - kaže dr Garotić Ilić.

Ona je dodala da je vakcinacija najbolja dve do tri nedelje pred početak sezone gripa, jer je toliko potrebno da se razvije imunitet.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track