MINISTARSTVO PROSVETE SE OGLASILO O BRUTALNOM NASILJU NAD PRVAKOM: Uključena je i policija, ali to nije SVE!
Foto: Profimedia

NASILJE

MINISTARSTVO PROSVETE SE OGLASILO O BRUTALNOM NASILJU NAD PRVAKOM: Uključena je i policija, ali to nije SVE!

Društvo -

Povodom pisanja medija o brutalnom fizičkom nasilju nad prvakom u jednoj osnovnoj školi u Kaluđerici, gde su trojica starijih đaka navodno maltretirala učenika prvog razreda u školskom toaletu, Kurir je uputio pitanja Ministarstvu prosvete i upitao da li su obavešteni o incidentu.

Iz Ministarstva prosvete kažu za Kurir da su obavešteni o pomenutoj situcaiji i da će u narednom periodu ispitati postupanje škole i pružiti im potrebnu podršku.

- U izveštaju direktora, koji je dostavljen Ministarstvu, navodi se da je događaj u javnosti predstavljen sa obiljem netačnih podataka i da niko nije gurao glavu učenika prvog razreda u wc šolju, ali potvrđuje da je bilo gurkanja među učenicima u toaletu - kažu iz Ministarstva i dodaju:

- U toku je proces prikupljanja informacija, utvrđivanje identiteta učenika koji su bili učesnici u incidentu. Biće izvršen uvid u snimak video nadzora, a uključena je i policija. Tim za zaštitu od nasilja će u skladu sa prikupljenim informacijama preduzeti dalje mere i aktivnosti. Za učenika koji je pretrpeo nasilje biće izrađen operativni plan zaštite. Roditelji učenika su odmah bili obavešteni o situaciji koja se dogodila i učenik nije povređen i danas je redovno pohađao nastavu - poručili su iz Ministarstva.

Podsetimo, beogradski mediji pišu da je u pomenutoj školi brutalno napadnut učenik prvog razreda na koga su nasrnula tri učenika starijih odeljenja i maltretirala ga u toaletu. Takođe, navodi se da dete nije zatražilo lekarsku pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, navedeni događaj nije prijavljen PS Grocka, ali je policija nakon pisanja medija obavila razgovor sa direktorom škole, koji je na razgovoru rekao da je incident u školi bio manjeg značaja.

Kurir.rs

Bonus video:

02:01

ZAŠTO SE DECA SNIMAJU DOK SE TUKU? Psiholog o uznemirujućem videu: Menja se rodna uloga SAD SU I DEVOJČICE NASILNICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track