Najnovije vesti

Intezivni radovi na budućim novosadskim garažama (FOTO i VIDEO)
Foto: Vojvodina uživo

Intezivni radovi na budućim novosadskim garažama (FOTO i VIDEO)

Vesti

NOVI SAD – Pre četiri meseca započeti su radovi na rešavanju decenijskog problema nedostatka parking mesta u centru grada. Radovi, na podzemnim garažama, izvode se u ulici Modene i kod zgrade Skupštine AP Vojvodine (ispod Banovinskog parka).

Novi Sad
foto: Vojvodina uživo

Ekipa portala Vojvodina uživo pratila je i snimala dinamiku radova, od njegovog početka do danas. Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Garaža u Ulici Modene je jedan od strateških projekata Grada čija realizacija će obezbediti da se u najskoncentrisanijem delu gradskog jezgra obezbede javna parkirališta, na podzemnim nivoima, vodeći računa o zašiti životne sredine.

Novi Sad
foto: Vojvodina uživo

– Garaža je kapaciteta 267 parking mesta na tri podzemne etaže: Na prvom podzemnom nivou nalaziće se 88 parking mesta, na drugom podzemnom nivou nalaziće se 87 i na trećem podzemnom nivou nalaziće se 92 parking mesta. Od ukupnog broja parking mesta standardna su 245 parking mesta, 14 mesta su za osobe sa ivaliditetom i 8 za električna vozila, istakla je Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Novi Sad
foto: Vojvodina uživo

Druga lokacija radova na izgradnji podzemne garaže je kod zgrade Skupštine AP Vojvodine.

Novi Sad
foto: Gradske info

Kako su tekli radovi od samog početka, pogledajte u videu:

U pitanju je podzemni objekat na dva nivoa čija će ukupna površina biti 6.300 kvadratnih metara i moći će da primi 167 vozila. Devet mesta na prvom nivou, pored lifta, biće rezervisano za osobe sa invaliditetom, a osam parking mesta posedovaće punjače za električna vozila.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja