AGENCIJA OTKAZALA TURE ZA IRAN! Direktor: Otpustili smo čoveka koji je turiste ubeđivao da su snimci KRVAVIH PROTESTA LAŽNI
Foto: Thibault Savary / Zuma Press / Profimedia, Kurir TV

AGENCIJA OTKAZALA TURE ZA IRAN! Direktor: Otpustili smo čoveka koji je turiste ubeđivao da su snimci KRVAVIH PROTESTA LAŽNI

Društvo -

Smrt dvadesetdvogodišnje Mahse Amini, devojke koja je pre deset dana uhapšena zbog nepravilnog nošenja hidžaba, nakon čega je preminula u zatvoru, izazvala je proteste širom zemlje u kojima je do sada stradala najmanje 41 osoba, dok "Iran Human Rights" navodi da je ta brojka 57.

Nekoliko agencija u Srbiji organizuje ture za Iran koje obično podrazumevaju posetu Teheranu, a obilazi se i Širaz, srce persijske kulture, potom i pustinjski grad Jezd, kao i Isfahan koji je zbog svoje kulturno-istorijske vrednosti upisan na listu svetske baštine Uneska.

Rizikuju li se životi putnika ovim voditelji Redakcije Olja Lazarević i Vladimir Karalejić razgovarali su sa generalnim direktorom agencije Balkan Holidays Bojanom Petkovićem.

05:37

AGENCIJA OTKAZALA TURE ZA IRAN! Direktor: Otpustili smo čoveka koji je turiste ubeđivao da su snimci KRVAVIH PROTESTA LAŽNI

Na pitanje kako je moguće da agencija ubeđuje srpske turiste u jeku krvavih nemira da su slike i snimci protesta na ulicama lažni i od pre nekoliko godina, Petković kaže:

Bojan Petković
Bojan Petkovićfoto: Kurir TV

- Osoba koja je to objavila na društvenim mrežama više ne radi kod nas u agenciji posle toga. Zbog toga se izvinjavamo. Mi nemamo nameru da obmanjujemo naše goste. Naši programi su ekstremno skupi, najbolji na tržištu. Ne radimo masovni turizam već s malim brojem gostiju, ne više od 15 ljudi po grupi.

- Iranska tura je bila postavljena pre 3 meseca kada nije sve ovo počelo u Iranu. U poslednjoj turi imali smo 12 prijavljenih gostiju i zajednički smo odlučili da ipak ne idemo u Iran 18. oktobra. Mi smo novi brend, imamo određenu reputaciju i ne pada nam na pamet da rizikujemo bezbednost. Mada nas ubeđuju da je bezbedno u većini gradova, ali nam je žao zbog svih žrtava - dodao je Petković.

Kaže i da će se ture vratiti u program kad se situacija bude smirila.

- Trebalo je da imamo kasnije ture, ali smo sve otkazali, povukli reklamu. Iako je 99 odsto sigurno i ne verujem da bi se turistima išta desilo, razumem zabrinutost javnosti. Kad se situacija smiri, vratićemo turu jer je Iran fenomenalna zemlja u kojoj sam dugo boravio - zakljkučio je Petković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track