SEĆATE SE RIĐOKOSE HEROINE PLAVIH OČIJU KOJA SE BORILA SA TUMOROM? Pred njom je nova borba, u bolnici je! (FOTO)
Foto: Facebook

VRATILA SE OPAKA BOLEST

SEĆATE SE RIĐOKOSE HEROINE PLAVIH OČIJU KOJA SE BORILA SA TUMOROM? Pred njom je nova borba, u bolnici je! (FOTO)

Društvo -

Sms 707 na 3030

Helena Gavran (7), prelepa riđokosa devojčica ponovo je započela svoju borbu sa opakom bolešću - tumorom na malom mozgu.

Ona je do sada uspevala da porazi ovu podmuklu bolest, ali je još jedan izazov stao ispred nje. Na društvenim mrežama pojavila se njena fotografija koja je rastužila mnoge. U opisu piše da je ona počela novi ciklus zračenja jer se bolest vratila, a svaku seansu mora da prolazi u anesteziji.

- Molim vas od sveg srca da Helenu podržimo svi zajedno, tako što ćemo objave podeliti u što većem broju, tako što ćemo poslati po jedan sms sa tekstom 707 na 3030. Nedostaje novca za nastavak lečenja, molim vas ne okrećite glavu i budite im podrška - objavila je jedna devojka u grupi "Šargarepica Heli do pobede".

Helena Gavran
Helena Gavran foto: Printscreen/Facebook/Šargarepica Heli do pobede

Podsetimo, Helena je rođena 17.11.2015. godine u Beogradu. Najstarija je od tri sestre. Ona je jedna riđokosa devojčica sa nebo plavim okicama. Bila je uvek veselo, nasmejano i radoznalo dete.

Sve se promenilo jednog momenta kada Helena počinje svakodnevno da povraća, postaje pospana, razdražljiva, ljuta, odbija da jede. Roditelji su pomislili da je u pitanju ljubomora prema tek rođenoj trećoj sestri.

Njene mučnine i patnja traju mesec dana, a nakon toga 17.08.2019. godine nakon odlaska kod lekara, dijagnostikovan joj je hidrocefalus. Tog dana ostaje u bolnici na Kliničkom centru na odeljenju neurohirurgije gde je porodici saopšteno da Helena pored hidrocefalusa ima tumor na malom mozgu. Već sutradan je prvi put operisana, a nakon toga je usledila još jedna operacija. Ona iz obe izlazi kao pravi mali heroj, sa osmehom na licu. Tumor je maligni (meduloblastom IV gradus). Potrebno je nastaviti lečenje u Parizu.

Helena Gavran
Helena Gavranfoto: Facebook

Uz pomoć humanih ljudi Helena je uspela prikupiti sredstva i otputovala je na lečenje gde je u borbi za život pobedila. Vratila se svojoj kući.

Nažalost, na redovnom kontrolnom pregledu Heleninim roditeljima je saopšteno da se bolest vratila. Usledio je šok i neverica.

Na preporuku lekara, Helena bi trebala što pre lečenje nastaviti u Rusiji.

Da bi Helena još jednom pobedila bolest, potrebni smo joj svi mi da joj pomognemo.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, hemioterapije, zračenja kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Helenin život! Budimo humani!

Pomozimo Heleni!

Helena Gavran Budi Human
foto: Budi human

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

08:10

NAJTUŽNIJA PRIČA IZ SRBIJE: Osmočlana porodica jedva preživljava, otac ne vidi, a ćerka (5) teško bolesna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja