06:18

PRIŠTINA NAMERNO PROVOCIRA Kesić: Moraju da stvaraju krizu da ne bi ostali u senci Ukrajine KOSOVO I BOSNA SU AMERIČKE KOLONIJE

KURIR TELEVIZIJA

"HEGEMONIMA NIJE U INTERESU DA REŠE KOSOVSKI PROBLEM" Kesić: Moćnici na ovim prostorima vode kolonijalnu politiku! (VIDEO)

Politika -

Evropski komesar Oliver Varhelji predlažio je da se Bosni i Hercegovini dodeli status kandidata za Evropsku Uniju i konstatovao da je potrebno što pre normalizovati odnose između Beograda i Prištine.

O tome su u emisije Redakcija govorili reditelj Stanko Crnobrnja i Obrad Kesić.

Kesić je zabranu ulaska Petru Petkoviću direktoru kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom Ustoličenja srpksog patrijatha ocenio kao nedopustivu.

- Ovo je kršenje Briselskog sporazuma i to SAD I Evropska Unija tolerišu. Zvaničnici Srbije ako se najave imaju pravi da uđu i nema prostora za ovakva ponašanje Prištine koja stvara krizu, jer se plaše da ostane u senci Ukrajine - rekao je Kesić.

- Kosovo je problem koje je generisan da bi stalno uznemiravao Evropu i Srbiju. Evropa mora da ima neki problem. Sada je to Ukrajina. Problem Kosova se možda nikad neće rešiti jer to nije u interesu Amerike. Hegemon je taj koji ne želi slobodnu i stabilnu Evropu - izjavio je Crnobrnja misleći na Sjedinjene Američke Države i dodao:

- To što Brisel radi sa nama je čista kolonijalna politika. Bosna i Kosovo su američke kolonije.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ne smemo da dozvolimo Prištini da promeni temu. Oni imaju obavezu prema onome što su potpisali. Oni ne žele da implementiraju Briselski sporazum. Mi moramo da kažemo dosta već! Mi smo sve ispunili sada neka druga strana pokaže spremnost da ispuni svoje interese - kaže Kesić.

Analizirajući trenutnu poziciju Amerike Crnobrnja kaže:

- Veliki moćnik je sada u vrenju koje nije video poslednjih 50 godina, a možda i duže. To može dovesti do promene situacije na Balkanu.

Kesić je dotakao problem izbora u Bosni i Hercegovini.

- Upozoravam od početka da je CIK politizovana i da na nju utiču nelegalne odluke Kristijana Šmita. Ovo je problem ne samo Bosne i Hercegovine. Ulazimo u nelegalnu situaciju koja će produbiti krizu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track