TIHANI JE JEDINI SPAS TRANSPLATACIJA BUBREGA: Sa 6 godina obolela od dijabetesa! Sada joj treba pomoć jer vodi najvažniju bitku
Foto: Budi Human

TIHANI JE JEDINI SPAS TRANSPLATACIJA BUBREGA: Sa 6 godina obolela od dijabetesa! Sada joj treba pomoć jer vodi najvažniju bitku

Društvo -

Tihana Murić Lalić (33) vodi najvažniju bitku - za život. Ona je sa šest godina obolela od dijabetesa. Tri puta je imala sepsu zbog pogrešnog lečenja.

Tihani je potrebna pomoć! Sredstva su joj potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega kao i za putne troškove.

Po mišljenju lekara nije mogla ostati u drugom stanju. Ipak, Tihana je ostala trudna baš u vreme globalne pandemije. Sa trudnoćom, na već postojeće dijagnoze nizale su se nove. Jedino rešenje je bila hospitalizacija. Zbog šest dijagnoza bila je izolovana u bolničkoj sobi. Mesecima komplikacije nisu prestajale. Svake nedelje lekari iz konzilijuma su je savetovali da prekine trudnoću, da bira između deteta i svog života ali je birala život deteta.

Budi Human, Tihana Murić Lalić
foto: Budi Human

Pobedila je i koronu, ali bubrezi su počeli posustajati. Zbog loših krvnih sudova nisu mogli da joj plasiraju AV fistulu za dijalizu . Kao metodu lečenja preporučili su joj peritonealnu dijalizu. Dva pokušaja, postavljanje i vađenje katetera, četiri puta sečenje stomaka – nije uspelo. Jedino rešenje je bilo plasiranje Hickmanovog katetera ispod desne ključne kosti što je vrlo privremena i krajnja metoda dijalize. Svakog trena kateter može da prestane da radi i to bi za Tihanu bilo kobno. Dok neki ljudi mogu da provedu na dijalizi godinama, Tihana već posle godinu dana ima mnogobrojne komplikacije, krvarenja i probleme i svaki dan, svaka dijaliza je veliki rizik da bude i poslednja.

Šansu za transplantaciju bubrega Tihani je ponudila jedna klinika iz inostranstva na koju je potrebno da što pre ode a za to joj je potrebna pomoć svih nas.

Ovako možete da pomognete:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001421508-33

Uplatom na devizni račun:

160-6000001422067-05

IBAN: RS35160600000142206705

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track