02:40

MIHOLJSKO LETO: POSLEDNJI LETNJI DAN! Đorđe Đurić: Duboka jesen, a najavljeno NEVEROVATNIH 29, 30 stepeni za današnji dan!

miholjsko leto

SRBIJA POD UTICAJEM FENSKOG EFEKTA! Meteorolog Đurić objasnio fenomen tropskog dana usred jeseni: IMAĆEMO JOŠ MALO TOPLIH DANA

Društvo -

Uprkos činjenici da smo duboko zašli u jesen, za današnji dan meteorolozi najavljuju neverovatne temperature od skoro 30 stepeni celzijusa. U jutarnjem programu Redakcija, o ovom fenomenu govorio je meteorolog Đorđe Đurić.

Kurir tv
foto: kurir tv

Zašto je to tako i kako da razumemo i pripremimo se za ove ogoromne skokove i padove u temperaturi, u proteklom i narednom periodu, Đurić je rekao: - Iznad našeg područja nalazi se veoma topla vazdušna masa i zato nas očekuju ove vrednosti od 29, 30 stepeni. Razlog tome je fenski efekat jugozapadnog vetra, posebno na području Valjeva, Šapca, Beograda i Mačve, -naveo je Đurić.

Kurir tv
foto: kurir tv

Da li će te temperature ostati i u kasnijem periodu Đurić je naveo:

- Ponovo ćemo biti pod uticajem anticiklona, koji će nam doneti stabilne, prijatne temperature do 18 stepeni, ali ovo je ipak poslednji ovako topao dan!

Kurir rs.Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track