U OVOM PERIODU 2022. GODINE BEBE SU PRIMILE POGREŠNU VAKCINU UMESTO BSŽ: Oglasio se GAK Narodni front posle objave ministarke
Foto: Printscreen/RTS

fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

U OVOM PERIODU 2022. GODINE BEBE SU PRIMILE POGREŠNU VAKCINU UMESTO BSŽ: Oglasio se GAK Narodni front posle objave ministarke

Društvo -

GAK "Narodni Front" oglasio se pošto je ministarka zdravlja Danica Grujičić saopštila da je 600 beba u ovom porodilištu dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

Iz "Fronta" navode da je po sredi tehnička greška, odnosno ljudski faktor.

- Vinovnici će biti kažnjeni. Na sreću, niko nije medicinski ugrožen, a sva deca će biti vakcinisana - kaže izvor iz Fronta.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je navela da bebe nisu ugrožene.

Kako navode u GAK Narodni front, BSŽ vakcinu nisu primila deca koja su otpuštena sa ove klinike od 16. septembra do 10. oktobra 2022. godine.

Ministarka Grujičić je, podsetimo, danas održala vanrednu konferenciju za navinare na kojoj je saopštila da je 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

BSG vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biće sprovedena u GAK "Narodni front" prema rasporedu (datum i vreme), koji će roditelji dobiti iz kol-centra Klinike u narednim danima.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track